KONFERENCIJA U POVODU ZAVRŠETKA PROJEKTA

31.5.2019. Slika: KONFERENCIJA U POVODU ZAVRŠETKA PROJEKTA

U povodu završetka projekta »Caritas - ne riječima, već djelima!« kojega je Caritas Zagrebačke nadbiskupije provodio u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u Caritasovoj Kući za mlade »Da život imaju« održana je konferencija na kojoj je prikazan tijek i rezultati provedbe projekta



Nakon pozdrava i uvodne riječi ravnateljice s. Jelene Lončar koja je istaknula djelovanje Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i njegovo zauzimanje po pitanju siromaštva i socijalne isključenosti, tijek provedbe i postignute rezultate prisutnima su predstavili voditeljica projekta Elza Parlov i suradnica Marija Jazvo.

Kroz projekt je na području Zagrebačke i Krapinsko zagorske županije podijeljeno 12.363 paketa hrane te 6.325 paketa higijenskih potrepština pomognuto je 4.800 osoba, a školskim priborom i sportskom opremom obuhvaćeno je 300 osnovnoškolaca. Ukupna vrijednost projekta je 5.079.893,22 kuna.

Izlaganja o popratnim mjerama održali su direktorica tvrtke Klijent d.o.o. Katarina Braovac, direktor tvrtke Cavallin d.o.o. Ratimir Pilja te Slavica Robić iz DOOR-a (Društvo za oblikovanje održivog razvoja) o energetskom siromaštvu.

Uz izlagače, konferenciji su nazočili predstavnici Gradskog ureda za socijalnu zaštititu i osobe s invaliditetom, Hrvatske mreže za beskućnike, župnih caritasa i centara za socijalnu skrb.

Ravnateljica Caritasa zahvalila je zaposlenicima Caritasa koji su sudjelovali u provedbi projekta kao i svim voditeljima župnih caritasa, volonterima i župnicim, kao i kolegama iz centara za socijalnu skrb, koji su sudjelovali u provedbi projekta, a bez čije velikodušne suradnje i podrške projekt »Caritas – ne riječima, već djelima!« ne bi bili tako uspješno provedeni.