KATOLIČKI DJEČJI VRTIĆI POMAŽU KORISNICIMA SOCIJALNE SAMOPOSLUGE

17.11.2020. Slika: KATOLIČKI DJEČJI VRTIĆI POMAŽU KORISNICIMA SOCIJALNE SAMOPOSLUGE

Na apel Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za pomoć korisnicima Socijalne samoposluge odazvala su se i dva katolička dječja vrtića, u kojima su redovnice potaknule djecu i roditelje na prikupljanje higijenskih i prehrambenih potrepština za sugrađane u potrebi.


Caritas je organizirao primopredaju prikupljenih artikala na adresama zagrebačkih dječjih vrtića u ponedjeljak 16. studenoga i prijevoz istih u svoje skladište u Rakitju.


DJEČJI VRTIĆ SV. FRANJE



Donaciju prikupljenu tijekom proteklih tjedan dana u Dječjem vrtiću sv. Franje na adresi V. Barutanski ogranak 5., uručila je njegova ravnateljica časna sestra Darka Perić iz Družbe sestara franjevki od Bezgrešnog začeća iz Dubrovnika.

»Naša donacija nije velika jer smo mali vrtić - imamo dvije odgojne skupine djece - ali odaziv roditelja bio je velik. Uključilo se trideset i pet (35) obitelji. Obzirom da smo ove godine u listopadu izostavili prodajnu Misijsku izložbu zbog mjera zaštite od širenja korona virusa, odazvali smo se poticaju pape Franje i Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. Prikupili smo uglavnom prehrambene artikle i higijenske potrepštine«, kaže časna sestra Darka, koja je s ostalim zaposlenicama vrtića čitav protekli tjedan poticala djecu na solidarnost, uočavanje potreba i važnosti drugih. Zajedno s prilozima djeca su u kutije stavila poruke i crteže kojima žele prenijeti potrebitima da su i oni važni i vrijede te da netko uvijek misli na njih. »Nadam se da ste dobro. Bog vas voli i čuva. Neka vas blagoslovi«, bila je jedna od poruka koje su djeca napisala i uz obiteljski dar s ljubavlju »pružila ruku siromahu«.


DJEČJI VRTIĆ SVETOG JOSIPA



Na adresi Granešina 7 Caritas je preuzeo u ponedjeljak i donaciju prikupljenu u Dječjem vrtiću Svetog Josipa, kojega je osnovala Družba Kćeri Božje ljubavi, Provincije Božje providnosti - posebno ponosna na svoje blažene Drinske mučenice. Ravnateljici časnoj sestri Danijeli Koprek, uz Caritasova vozača Rajmunda, s veseljem i ponosno kod utovara je pomogla i skupina mališana iz vrtića, svatko onoliko koliko je svojim malim ručicama mogao nositi.



»Donacije smo prikupljali protekla tri tjedna, a kroz to vrijeme u vrtiću smo radili razne aktivnosti na temu 'Pruži ruku siromahu', koja je bila misao vodilja pape Franje za ovogodišnju poruku upućenu povodom Svjetskog dana siromaha. Upravo smo zbog toga dana požurili s akcijom za Caritas, koju inače provodimo tijekom adventa i korizme«, kaže časna sestra Danijela, koja među obrađenim temama poticajnim za darežljivost, posebno ističe mališanima dragi lik sv. Martina, biskupa, velikog prijatelja siromaha. Tom prigodom napravili su i plakat s aktivnostima djece starije vrtićke skupine »Leptirići« vezan za pomaganje siromašnima.