ISTOVREMENA POMOĆ GRADA ZAGREBA KORISNICIMA CARITASOVE KUĆE ZA MLADE I UDRUZI »KAMENSKO«

6.2.2019.

Grad Zagreb podržao je rad Udruge »Kamensko« te u partnerstvu s udrugom korisnicima Caritasove Kuće za mlade »Da život imaju!« darovao odjeću koju su izradile članice Udruge.


U ime gradonačelnika Grada Zagreba donaciju je, u nazočnosti Đurđe Grozaj, predsjednice udruge »Kamensko«, ravnateljici Caritasa s. Jeleni Lončar predala Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u Kući za mlade »Da život imaju!« 6. veljače u Selskoj cesti 165 u Zagrebu.

»Zahvaljujem posebno ovim vrijednim ženama koje su s puno ljubavi radile ove kreacije«, izjavila je prigodom primopredaje pročelnica Galić, pozdravljajući nazočne u ime Gradonačelnika i zahvaljujući Udruzi »Kamensko« što je svoju donaciju, na poticaj Grada, usmjerila mladima u ovoj kući Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s kojima niz godina izvrsno surađuje.

»Dok budu nosili ove modele, sigurna sam da će mladi osjetiti da su posebni, drukčiji i bolji i da će im to biti motivacija da nikad ne odustanu od svojih snova«, izjavila je predsjednica Grozaj, naglasivši da je ovo najveća od svih donacija koje je Udruga »Kamensko« do sada darovala.

Uručujući pročelnici Galić zahvalnicu za primljenu donaciju, ravnateljica Caritasa zahvalila je Gradu i Udruzi za ovu vrijednu donaciju koja je nastavak dugogodišnje dobre surdnje.
KUĆA ZA MLADE »DA ŽIVOT IMAJU!«

Kuća za mlade »Da život imaju!« namijenjena je mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji po završetku srednje škole te nakon navršene 21. godine ako studiraju, moraju napustiti domove sustava socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji u kojima su do tada živjeli. Ova kuća, koja je otvorena 25. listopada 2018. godine, ujedno je novi dom za studente slabijeg imovinskog stanja iz cijele Hrvatske koji ne ostvare pravo na studentski dom. Predviđeni rok boravka u Kući je godinu dana, a punit će se ovisno o potrebama mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi.

U ovoj kući zagrebačkog Caritasa trenutno se na smještaju nalazi sedmero (7) korisnika - od toga su četvero mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a troje studenti iz obitelji slabijeg imoviskog stanja.

Sadašnjim i budućim stanarima pravne i fizičke osobe i nadalje mogu pomagati novčanim i materijalnim donacijama, omogućavanjem dokvalifikacije (prekvalifikacije), posredovanjem pri zapošljavanju i rješavanju stambenog pitanja, održavanjem besplatnih edukacija i radionica.

Uplate iz Hrvatske: Privredna banka IBAN: HR1423400091110343166
Uplate iz inozemstva: SWIFT: PBZG HR2X, IBAN: HR1423400091110343166
Poziv na broj: 02500


K o n t a k t i

KUĆA ZA MLADE »DA ŽIVOT IMAJU!«
Voditeljica kuće: Danijela Petković, dipl. soc. rad.
Selska cesta 165, 10110 Zagreb
T - (01) 6646 732; (01) 3758 204
E - kuca.dazivotimaju@czn.hr
M - 099 6203 440