ISKRICE LJUBAVI - IZ KUĆE LJUBAVI

10.11.2020. Slika: ISKRICE LJUBAVI - IZ KUĆE LJUBAVI

Budući da se »ljubav umnaža i raste kada se dijeli« zaposlenici i korisnici Kuće Ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije žele podijeliti s čitateljima i pratiteljima Caritasovih mrežnih stranica iskrice ljubavi koje su obilježile protekli mjesec te ih potaknuti da i sami u svojoj sredini šire i dijele ljubav i dobrotu.

Vrijeme i stručno znanje nesebično su tijekom proteklih vikenda dijelile s korisnicama i zaposlenicama Kuće Ljubavi odgajateljica predškolskog odgoja s. Vesna Stojanović i s. Marija Margarita Klobučar - od milja s. Gita. One su malim korisnicima pružile toplinu svoga srca a Caritasovim zaposlenicama veliku pomoć oko brige za povjerene im bebe i mališane.

Veliku mjeru veselja donijele su darovateljice koje okuplja višegodišnja prijateljica Kuće ljubavi vlasnica tvrtke »Legalis« gospođa Dalija Zubek i njezin VG LEGACY TIM. Uz njihovu pomoć Kuća je dobila dječje fotelje i putne krevetiće, a 30. listopada stigle su i mekane zaštitne ogradice za krevetiće te mobile uz koje je veselije ležati i lakše zaspati.

Zaposlenice Kuće zauvijek će pamtiti kao veliki dan 4. studenoga, kada je posebna djevojčica pronašla obitelj koja je prepoznala da i djeca s posebnim potrebama zaslužuju topao i siguran dom pun ljubavi, mjesto gdje će biti prihvaćena. Ispraćaj je bio izrazito emotivan, pun suza. Ali suza radosnica!

Osim događaja vezanih uz mališane, dinamičnost u Kuću unijele su i popodnevne radionice osmišljene za što bolju pripremu za daljnji samostalni život mladih majki. Među njima je posebno značajan ciklus Kulinarskih radionica u izvođenju volonterke gospođe Silvije, uz koju će se od sada iz Kuće ljubavi širiti zamamni mirisi raznih jela.

Zanimljiva izlaganja imao je Svetislav Joka, dipl. psiholog koji dolazi posredstvom Društva za socijalnu podršku. On je na zanimljiv i pristupačni način odradio tri radionice na temu ovisnosti, a posljednja je bila 27. listopada.

Bilo je tu i kreativnih radionica, ali i društvenih večeri uz pečenje kestena, koje svi vole!