HAMBURGERI »ALLA BRENDON« I DRUGE ZANIMLJIVOSTI

27.2.2020. Slika: HAMBURGERI »ALLA BRENDON« I DRUGE ZANIMLJIVOSTI

Donosimo nekoliko zanimljivosti iz kronike Kuće Emaus za mjesec veljaču, koje nam je opisala voditeljica Sandra Žitković Bunčić


KULINARSKE RADIONICE

Obzirom na veliki broj korisnika koji se školuju za zanimanje kuhar u Kući Emaus te zbog želje za isprobavanjem novih okusa, pod stručnim vodstvom Komisije za prehranu u sastavu s. Nikodema (kuharica) i Brendon (korisnik) 6. veljače održana je prva u nizu tematskih kulinarskih večeri. Djeca i djelatnici gostili su se sočnim hamburgerima »alla Brendon«. Iduće su na redu lignje. Veselimo se novim okusima i usvojenim tehnikama kuhanja!...




O LJUBAVI I ZALJUBLJENOSTI

Povodom Valentinova održana je 9. veljače radionica »Malo znanosti u ljubavi«. Psihologinja i voditeljica Kuće upoznala je korisnike s razlikama u poimanju ljubavi kod djevojaka i mladića te sa sastavnicama prave ljubavi. Zajedničkim snagama izradili su edukativni plakat te su prostor ukrasili simbolom ljubavi - srcem.




NAJBOLJE FAŠNIČKE MASKE

Maškare su u našoj kući održane tradicionalno 25. veljače. Stručni žiri u sastavu: odgajateljice Željka i Monika, kuharica Anica i psihologinja Sandra, imao je težak zadatak odrediti najbolju masku i prezentaciju maske. Za nagrade: 1. kino za dvoje, 2. večera u restoranu za dvoje te 3. šminka ili parfem natjecalo se 9 korisnika. Spontno su prezentirali svoje maske kroz kratke skečeve. Monika, Domagoj i Oliver osvojili su 1. mjesto maskirajući se u baku, kćer i zeta; 2. mjesto osvojili su Marijana i Nikola umaskirani u Joker i Harley iz filma »Odred otpisanih« gdje je Marijana oslikavajući njihova lica pokazala svo umijeće koristeći svoju buduću profesiju kozmetičarke. Mateja i Valentina izvedbom skeča o problemima međuvršnjačkog nasilja te Brendon i Stjepan maskirani u disko cure podijelili su 3. mjesto. Čestitke svima!




ZA »RUŽIČASTI« SVIJET

Dan ružičastih majica – Dan prevencije vršnjačkog nasilja obilježili smo 26. veljače te smo započeli razdoblje korizme i pripreme za Uskrs razgovorajući o postu, odricanju i osobnoj važnosti korizme.


Sandra Žitković Bunčić, dipl. psiholog
Stručni voditelj Kuće



Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Kuća za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi »Emaus«
Dubečka 83, 10 040 Zagreb
T/F 01 29 24 060; M 099 23 91 609