FAŠNIČKO VESELJE ZA DJECU

23.2.2020. Slika: FAŠNIČKO VESELJE ZA DJECU

U nastojanju oko socijalne integracije korisnika, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i ove je godine djecu iz obitelji slabijeg materijalnog stanja uključio u fašnički program Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad


Uobičajeno bogat i zanimljiv Susedgradski Fašnik u organizaciji CZKiO Susedgrad ove je godine održan u subotu 22. veljače na adresi Argentinska 5 (Gajnice) u Zagrebu.

Program 40. Susedgradskog Fašnika započeo je sredinom poslijepodneva radionicom »Fašnički frizeraj i šminkeraj«, koja je bila izvrsna priprema za šareni »Dječji maskenbal« u kojemu je sudjelovao i veći broj djece iz obitelji kojima pomaže zagrebački Caritas. Program je vodio Kristijan Ugrina, a na njemu su nastupili: polaznici tečaja Ritmike i plesa, Dječji zbor »Latice«, polaznici tečaja Suvremenog plesa i Jazz dance-a Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

U žiriju za izbor najbolje maske, tom uzbudljivom vrhuncu maskenbala, bila su i dva Caritasova volontera. Nagrade za najbolje maske dobile su: »Ježeva kućica«, »Miješani komunalni otpad« i »Slikarska paleta i platno«. Dječji par maskiran u Snjeguljicu i patuljka dobio je nagradu za najbolji scenski nastup, a najbolja grupna maska bili su »Božićna jelka i umotani dar«.

Nagrađene maškare za dar su dobile po jednu vrijednu knjigu i veliko pakiranje krafni. Na izlazu iz dvorane u kojoj je održan program, CZKiO Susedgrad sve je sudionike počastio krafnama.

Događanje je završilo javnom osudom i spaljivanjem Princa Fašnika uz vesele zvuke Fašničkog banda.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje na suradnji u skrbi za potrebite sugrađane zaposlenicima Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad na čelu s ravnateljicom Teom Bilić.