DUHOVNOST U SVAKODNEVICI

26.4.2018. Slika: DUHOVNOST U SVAKODNEVICI

Zagrebački Caritas organizirao je izobrazbu o duhovnosti u svakodnevici za zaposlenike i volontere usluge Pomoć u kući


U privremenim uredskim prostorijama nekoliko ureda Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u zagrebačkoj Kustošiji, na adresi Sv. Nikole Tavelića 30, 25. travnja održana je izobrazba za skupinu zaposlenica i volontera usluge »Pomoć u kući«.

Predavanje na temu »Duhovnost u svakodnevnom životu« održala je logoterapeutkinja Anita Dučkić Sertić, zaposlenica Obiteljskog savjetovališta zagrebačkog Caritasa.

Slušatelji su kroz predavanje upućeni u važnost njegovanja duhovne sastavnice svoga bića, čije zdravlje je izvor blagoslova za sva područja njihova života - onakvog blagoslova koji najpotpunije u sebi nosi hebrejski pozdrav 'shalom' - mir. Traženje i čuvanje mira u dubini duše znak je prepuštanja u ruke ljubavi Stvoritelja, no tomu prethodi ponekad dugotrajan i težak zadatak praštanja i traženja oproštenja te prihvaćanja samoga sebe u svoj slabosti, nemoći i siromaštvu. U potrazi za nadahnućem u molitvi Bogu - molitvi koja ne mora biti duga ali mora biti zdušna, iskrena i ponizna - logoterapetkinja je preporučila stihove biblijskih psalama.

Po završetku susreta, sudionici su izrazili želju da se slične izobrabrazbe iznova organiziraju.