Dr. Drago Prgomet pomaže Caritasovoj djeci

15.9.2015. Slika: Dr. Drago Prgomet pomaže Caritasovoj djeci

Profesor dr. Drago Prgomet uručio je 15. rujna 2015. godine Kući ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije donaciju od 20.000 kuna koje je prikupio prodajom knjige »Sakupljači gelera« u kojoj opisuje svoje iskustvo kao liječnik-dragovoljac na prvoj crti bojišnice za vrijeme Domovinskog rata.

Donaciju dr. Prgometa preuzela je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar u nazočnosti v. d. voditeljice Kuće ljubavi Zrinke Grubeša.

Sestra Jelena je u ime Caritasovih korisnika; šesnaestero djece i sedam majki, zahvalila gospodinu Prgometu na vrijednom daru te je naznačila da će donacija biti utrošena za radove na popravku krova dvorišne zgrade u kojoj se nalazi nova dječja igraonica.

Knjiga »Sakupljači gelera«, koju sačinjava trinaest ratnih priča, objelodanjena je u ožujku 2014. godine u nakladi Večernjeg lista te je vrlo brzo rasprodana. 

Dr. Prgomet izrazio je zadovoljstvo što je ovom donacijom ostvario svoju prvotnu zamisao da prihod od prodaje knjige »Sakupljači gelera« bude utrošen u karitativne svrhe. Govoreći o motivu pisanja ponovio je ono što je izjavio prigodom nekoliko održanih promocija i intervjua: »Ponosan sam na sudjelovanje u Domovinskom ratu. Ujedno vrednujem doprinos svih onih koji su u obrani sudjelovali posredno, na razne druge načine. Ovim pričama želio sam odati priznanje svima koji su se požrtvovno i s velikom hrabrošću odazvali pozivu da doprinesu obrani naše Domovine.«


KONTAKT

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Kuća Ljubavi - kuća za smještaj trudnica, majki
i djece do 3 godine starosti
Zrinka Grubeša, v. d. voditeljica kuće
E - kucaljubavi@czn.hr / T - 01 24 08 833