DONACIJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA I SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI

17.10.2018. Slika: DONACIJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA I SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI

Podjelom obroka za 242 potrebitih građana, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s više darovatelja obilježio je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti


Potrebitima su obroke dijelili zaposlenici i volonteri Caritasa te darovatelji 17. listopada oko podneva na dvije lokacije u Gradu Zagrebu. U Područnom uredu CZN u Gajnicama, Crnojezerska 20, podijeljeno je 112 obroka za umirovljenike iz Caritasove kartoteke. U Područnom uredu CZN u Dubravi, Avenija Dubrava 220, podijeljeljeno je 100 obroka za umirovljenike iz Caritasove kartoteke te 30 obroka za potrebite iz župe Vukomerec.

Na navedene lokacije 200 obroka dovezao je Davor Radoš u ime tvrtke Virtus Sport i Promocija, koja je bila nositelj ove donacije. Među darovane obroke u Područnom uredu u Dubravi ubrojeno je i 30 obroka koje je darovao i dostavio Cateringa »Fluvius«. Među darovane obroke u Područnom uredu u Gajnicama ubrojeno je i 12 obroka, koje je od darovatelja, pizzerije »S.O.S.«, preuzela Nevenka Blagojević, koordinatorica Caritasove akcije povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Obroci Cateringa »Fluvius« sastojali su se od mesa i priloga, a obroci koje je pripremila tvrtka Virtus Sport i Promocija sastojali su se od mesa i priloga, lepinje, kolača i flaširane vode. Dvjesto kolača darovala je slastičarnica »Slatki snovi«, a dvjesto flaširanih voda (običnih i gaziranih) darovala je Atlantic Grupa d. d..

Akciji ugostitelja povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti priključila su se i četiri zagrebačka frizerska salona: Beauty Centar »FEN«, Frizerski salon »UNIQUE« i Frizerski salon »ST STIL« i Frizerski salon »TEA«. Njihovi vlasnici tijekom ovoga tjedna daruju frizerske usluge za trideset (30) siromašnih umirovljenika iz Caritasove kartoteke.