DONACIJA TVRTKE HENKEL CROATIA

23.4.2020.

Tvrtka Henkel Croatia darovala je zagrebačkom Caritasu vrijednu donaciju proizvoda iz svoga prodajnog asortimana namijenjenog kao pomoć korisnicima Caritasa pogođenima epidemijom koronavirusa i nepogodom potresa


Vrijednu donaciju sredstava za pranje (Persil Gel Premium Col, Silan Mediterranean i Pur S.o.Care Aloe Vera - sveukupno 9.000 komada) Caritasu Zagrebačke nadbiskupije uručio je 23. travnja u Caritasovu skladištu u Rakitju gospodin Marko Mintas, prokurist i komercijalni direktor tvrtke Henkel za Hrvatsku i Sloveniju.

»Henkel Croatia, ovom se donacijom u iznosu od skoro 2 miliona kuna pridružuje globalnom programu solidarnosti kojim se Henkel na svjetskoj razini bori protiv posljedica pandemije uzrokovane virusom Covid19. Znamo koliko je u ovim trenucima svaka pomoć dobrodošla, pogotovo na području Zagreba koji je uz epidemiju pogodio i razoran potres zbog kojeg su mnogi građani preko noći ostali bez svojih domova. Zahvalni smo organizacijama poput Crvenog križa i Caritasa, koji zahvaljujući velikoj mreži volontera, pomažu osobama slabijeg imovinskog stanja ili osobama koje su nakon potresa iselile iz svojih domova i nadamo se da će im ova donacija bar malo olakšati svakodnevni život. Naš je cilj pomoći u borbi za zdravlje i pomoći s opskrbom proizvoda za osobnu higijenu i higijenu doma što obuhvaća i ova donacija. Cijeli svijet se bori sa situacijom u kojoj smo se našli prvi put i naš je prioritet pružiti podršku i pomoć lokalnim zajednicama, a posebno onima koji su najviše pogođeni, a o kojima se brinu organizacije poput Crvenog križa i Caritasa jer zdravlje i sigurnost ljudi je na prvom mjestu«, izjavio je gospodin Marko Mintas prilikom primopredaje donacije.

U ime zagrebačkog Caritasa donaciju je preuzela ravnateljica s. Jelena Lončar, koja je tom prilikom izjavila: »Situacija koja je širenjem pandemije uzrokovane korona virusom zahvatila čitavi svijet odražava se na živote svih nas, kako na osobnom tako i na profesionalnom planu. Uz to, stanovnici grada Zagreba i okolice nakon nedjelje 22. ožujka suočeni su i s posljedicama snažnog zemljotresa uslijed kojega su mnoge obitelji ostale bez svojih domova. U ovim izvanrednim okolnostima zaposlenici i volonteri Caritasa daju sve od sebe kako bi pružili pomoć onima koji su u potrebi zbog posljedica potresa te starijim osobama kojima je zbog korona virusa zabranjeno kretanje. Do sada smo tako, uz pomoć župnih Caritasa, podijelili 12 tona pomoći u prehrambenim namirnicama i higijenskim artiklima. Uz to, na dvije lokacije Caritasa dnevno se podijeli oko 400 toplih obroka siromašnima i korisnicima pučkih kuhinja. Ova velika i vrijedna donacija tvrtke HENKEL CROATIA uvelike će pomoći brojnim obiteljima koje su u potrebi bilo zbog potresa bilo zbog korona virusa. Nevolje koje su nas zadesile kušnja su, ali i prilika za povezivanje u dobru. Ohrabruje spoznaja da u toj kušnji nismo sami, čemu svjedoči i prigoda koja nas je okupila na primopredaji ove značajne donacije. Caritas u ime svih potrebitih zahvaljuje tvrtki HENKEL CROATIA za socijalnu osjetljivost i dostavljenu pomoć te se nadamo da ćete i ubuduće podupirati naš rad.«

Tvrtka Henkel Croatia sličnu donaciju uručit će i Crvenom križu, a ukupna vrijednost ovih dviju donacija iznosi dva milijuna kuna.