DJECA IZ CARITASA NA LJETOVANJU U DUGOJ UVALI

31.7.2019. Slika: DJECA IZ CARITASA NA LJETOVANJU U DUGOJ UVALI

Tijekom osmodnevnog boravka u Hostelu Cvrčak u Dugoj Uvali, korisnici iz tri Caritasove kuće - Kuće sv. Franje iz Vugrovca, Kuće Emaus iz Dupca i Kuće Trešnjevka - na najbolji su mogući način iskoristili prekrasno vrijeme za ljetovanje.


Trideset devetero (39) djece u dobi od 6 do 18 godina, koja su u institucionalnoj skrbi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u pratnji odgojitelja dane je provodilo uživajući u moru, kupajući se, učeći plivati, rekreirajući se sportom i raznim radionicama koje su organizirali animatori u Hostelu Cvrčak (http://www.nazor.hr/default.aspx?id=296). Bilo je tu i prilike za šetnju uz samu uvalu, promatranje mora i daleke pučine, nezaboravnih valova i dobre zabave.

Dok s veseljem pohranjuju ovogodišnje uspomene s ljetovanja, provedenog od 23. do 30. srpnja, djeca iz zagrebačkog Caritasa istodobno se vesele idućem, radosno ga iščekujući.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u ime svojih korisnika zahvaljuje Gradu Zagrebu i Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetomna na suradnji i pomoći u ostvarenju ovog ljetovanja.