Dar 'žogica' za akciju »Budi cool - udijeli slatkiš svoj«

2.12.2013. Slika: Dar 'žogica' za akciju »Budi cool - udijeli slatkiš svoj«

Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti još jedna je zagrebačka odgojno-obrazovna ustanova koja se odazvala na poziv Caritasove akcije kojom se prikupljaju slatkiši od učenika zagrebačkih srednjih i osnovnih škola za pripremu nikolinjskih darova.

Tijek akcije, koju su završili 29. studenoga, opisala je č.s. Agnezija Colarić, prof. geografije i voditeljica školske Karitativne skupine: »Žogice (učenice Ženske opće gimnazije) često sudjeluju u humanitarnim događanjima i volontiranju, pa su se rado odazvale i ovoj akciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i sudjelovale u prikupljanju slatkiša kako bi 250 djece dobilo svoj Nikolinjski slatki paketić. Svaki je razred dobio svoju vrećicu koju je trebalo napuniti slatkišima i djevojke su zbilja bile 'cool' jer su vrećice kroz nekoliko dana bile pune (neke i prepune) bombona, čokolada, keksa, smokija… U prikupljanju slatkiša sudjelovali su i profesori, a posebno je bila 'cool' mama jedne učenice koja je donijela punu torbu smokija. Svi skupa smo radosni što smo mogli sudjelovati u još jednoj pozitivnoj akciji i preko prikupljenih slatkiša iskazati svoju osjetljivost i ljubav prema onima koji su u potrebi. Nadamo se da će ovaj naš skromni doprinos barem malo uljepšati i zasladiti život djeci koju će sv. Nikola darivati.«

Popularne žogice donaciju su predale zagrebačkom Caritasu 2. prosinca na adresi Uprave u Vlaškoj 36. Delegaciju sačinjenu od pet učenica - Matea Mikotić, Marta Kovačević, Monika Barić, Ines Komarčić i Zorica Barić - predvodila je č.s. Agnezija. Ispred Caritasa donaciju je preuzela voditeljica računovodstva Ankica Miljanović, koja je srdačno zahvalila na prikupljenim slatkišima te preporučila Caritasove korisnike u njihove sljedeće dobrotvorne akcije.

Ovogodišnja akcija »Budi cool, udjeli slatkiš svoj« započela je 25. studenog, a završava 3. prosinca. Poziv za sudjelovanje zagrebački Caritas poslao je na ukupno petnaest zagrebačkih osnovnih i srednjih škola. Svi prikupljeni slatkiši poslužit će za pripremu darova koje će dobiti djeca na Nikolinjskom susretu 7. prosinca.


KONTAKT-OSOBA
Elza Parlov, kordinatorica akcije »Budi cool, udjeli slatkiš svoj«
098 386 285 / eparlov@czn.hr