CIPELE ZA POTREBITE

20.2.2020.

Svaka pomoć je dobrodošla! - moto je djelovanja zagrebačkog Caritasa koji u svojemu radu pomaže potrebitima kako iz vlastitih izvora tako i posredujući između potrebitih i darovatelja, od velikih trgovačkih lanaca do pojedinaca među kojima ima i malih obrtnika, od kojih jednoga danas predstavljamo...


Već desetak godina gospodin Ilija Ljevar, postolar iz Horvaćanske 31 na Knežiji, u Caritas Zagrebačke nadbiskupije donosi popravljene cipele koje vlasnici nisu preuzeli iz njegove radionice. Žao mu je baciti sve te cipele jer su još uvijek upotrebljive.

Tako je ovaj dobri postolar u Caritasov Područni ured u Gajnicama 19. veljače je donio 62 para cipela, a dao je i novčani dar za potrebite. Nekoliko mjeseci prije ove donacije Caritasu je darovao 75 pari cipela. Prije toga još 90 pari, pa 70 pari, pa 52, zatim 80 itd. ... - prisjeća se gospodin Ljevar.

Ne računajući to što često siromašnim umirovljenicima iziđe ususret besplatnim manjim popravcima cipela, ipak posebno ističe jednu božićnu donaciju od prije nekoliko godina. Tom prilikom potrebitoj obitelji, koja je imala dijete s invaliditetom, nije naplatio popravak obuće vrijedan oko 1.040,00 kuna.

Za svoje donacije Caritasu dobio je nekoliko zahvalnica, koje na zidu njegove radionice i druge potiču na dobra djela.