CARITAS POZIVA U KALJE NA ŽUMBERAK

6.9.2016. Slika: CARITAS POZIVA U KALJE NA ŽUMBERAK

Nakon što je zagrebački Caritas u lipnju 2001. godine preuredio stari župni dvor u mjestu Kalju na Žumberku, u njemu brojne skupine posjetitelja, kroz sva godišnja doba, nalaze potreban smještaj za provedbu duhovnih, edukativnih i rekreativnih programa.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva grupe, koje za svoje aktivnosti trebaju mirno prirodno okruženje, u svoje odmaralište u Kalju na Žumberku. Zbog neposredne blizine župne crkve, mira, tišine i prekrasne prirode odmaralište je posebno pogodno za organiziranje duhovnih vježbi i sličnih druženja za članove crkvenih grupa, udruga i pokreta.

Za navedene skupine Caritas osigurava smještaj, prehranu te posreduje u organizaciji popratnih sadržaja; jednodnevni izleti, vikend programi i šetnje kroz prirodu, obilazak povijesnih, kulturnih i sakralnih znamenitosti Žumberka te posjet obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Uz spavaonice, Kuća za odmor »Kalje« ima prostor za druženje i održavanje radionica, blagovaonicu, sanitarne čvorove i centralno grijanje. U dvorištu se nalaze nogometno i košarkaško igralište te park s ljuljačkama, klackalicama i toboganom. Smještajni kapacitet Kuće je 30 kreveta ali kuhinja može pripremiti obroke i za veće skupine na jednodnevnim izletima.



Do Kalja, koje je od Zagreba udaljeno pedesetak kilometara, može se doći autocestom Zagreb - Jastrebarsko ili Starom karlovačkom cestom do Lulića kroz Krašić, Pribić, Kostanjevac u smjeru Gornje Vasi. Drugi način je iz Samobora preko Stojdrage, Budinjaka, do Gornje Vasi. Lijevo od Gornje Vasi na 4 km udaljenosti nalazi se selo Kalje.

Zainteresirani za boravak skupina u ovoj Caritasovoj kući mogu kontaktirati voditeljicu Melitu Madirazza na mobitel 098 408 534 ili na e-mail czn@czn.hr.



P O V E Z N I  C E

Promidžbeni letak Kuće za odmor Kalje - PDF
Promidžbeni letak Kuće za odmor Kalje - JPEG


P O V E Z A N A  V I J E S T

U nastavku donosimo novinarski prilog s mrežnih stranica www.nikolatavelic.com o zanimljivom programu za mlade, koji je zagrebačka župa sv. Nikole Tavelića iz Kustošije održala u Kalju početkom ljeta.


LJETOVANJE NA DRUGAČIJI NAČIN U ŠKOLI ZAJEDNIŠTVA S KRISTOM
http://www.nikolatavelic.com

Već petu godinu za redom naša župa organizira Školu zajedništva - ljetni kamp za srednjoškolce, koji se ove godine održao pod vodstvom župnog vikara Marka Torbara, te nekoliko mladih animatora. Dvadesetak mladih naše župe boravilo je od 4. - 10. srpnja na Žumberku u mjestu Kalje u Caritasovom odmaralištu za djecu i mlade. Osluškivali su Gospodina u netaknutoj prirodi, razmatrali riječ Božju, radili, igrali se i družili. To je najveća vrijednost kampa koju su mladi iskusili međusobno se zbliživši. Za geslo su uzeli riječi Pape Franje "Samo nas ljubav može spasiti". Uz svakodnevne radionice, koje su predvodili animatori, duhovni program kampa sastojao se od svakodnevnog euharistijskog klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom, misnog slavlja, duhovne note, nagovora te molitve Krunice. Mladi su, otkrivajući sebe, otkrili Krista, svoje vrijednosti, kvalitete, slabosti, te križeve i kušnje s kojima trebaju naučiti radosno živjeti život kojem smisao i puninu daje Krist.

F o t o g r a f i j e
http://www.nikolatavelic.com/component/content/article/495