AKTIVAN ODMOR DJECE I MLADIH IZ CARITASOVIH KUĆA

11.1.2019. Slika: AKTIVAN ODMOR DJECE I MLADIH IZ CARITASOVIH KUĆA

Početkom ove kalendarske godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je za djecu i mlade iz tri svoje kuće ativan odmor na Žumberku, u prekrasnoj Božjoj prirodi, u kojoj su posebice đaci obnovili svoju snagu za predstojeće obveze


Od 3. do 7. siječnja u Kući za odmor u Kalju boravila je skupina korisnika iz Kuće bl. Alojzija Stepinca. Djeca i mladi iz Brezovice vrijeme su provodili na svježem zraku šetajući prelijepim stazama - prema Draganovom mlinu i prema Griču, a stigli su sve do Gornje Vasi, Drašćkog Vrha i Hartja. Večeri su provodili u slobodnim aktivnostima - uz društvene igre, filmove i glazbu. Uz odlazak na svetu misu, prisustvovali su i blagoslovu Caritasove kuće u Kalju. Za sadržajan program i zajedništvo posebno je zaslužna njihova voditeljica gospođa Marica Planinšek, Caritasova zaposlenica. Novo školsko polugodište stiže, a ovim petodnevnim izletom đacima su 'baterije' napunjene!

U razdoblju od 7. do 11. siječnja u Kalju je boravilo četrnaestero korisnika iz Kuće Emaus i Kuće Trešnjevka. U njihovoj pratnji bilo je troje odgajatelja te kuharica. Boravak je bio osmišljen kao druženje korisnika i zaposlenika s ciljem međusobnog boljeg upoznavanja i zbližavanja. Tijekom boravka korisnici su sudjelovali u brojnim aktivnostima, koje su osmislili odgajatelji - igre »Pogodi tko«, igre s kartama, karaoke večer, filmska večer itd., a svako poslijepodne zajednički su planinarili, uživajući u ljepotama netaknute prirode i snježnim radostima. Također su proslavili i jedan sedamnaesti rođendan!


Ana Klarić i Željka Cvrtila