ADVENT U BREZOVICI

7.1.2019. Slika: ADVENT U BREZOVICI

Kao i svake godine, advent u Brezovici prošao je u ozračju susretanja i darivanja


Budući da je je advent ponajprije duhovna priprava za Božić, rođendan našega Spasitelja, zaposlenici su početkom adventa prisustvovali duhovnoj obnovi, a uz redovne sv. mise nedjeljom organizirana je i sv. ispovijed.

- - -

5. prosinca sv. Nikola je posjetio korisnike Kuće bl. Alojzija i nagradio njihovu dobrotu slatkim paketićima.

- - - 

8. prosinca u našoj Kući održana je već tradicionalna Gozba ljubavi koja u organizaciji Zaklade Maria de Mattias, zajedno sa svojim prijateljima iz raznih drugih kuća za djecu s teškoćama te gostima, priprema zajedničko druženje. Tako smo nakon svete mise i nekoliko zabavnih scenskih nastupa naših prijetelja opet dočekali Svetog Nikolu koji je odlučio naše korisnike još jednom razveseliti.

- - -

15. prosinca imali smo također već tradicionalni Caritasov Susret osoba s invaliditetom gdje su naši dragi prijatelji iz Slavonije nakon zajedničke svete mise, održali folkloraški nastup koji je zaokružen zajedničkim plesom sa našim korisnicima. I opet nije nedostajalo darova!

Istog dana održana je i Božićna radionica za korisnike Boravka naše Kuće i njihove roditelje gdje su zajedno sa svojom djecom i djelatnicima Boravka družili se te izrađivali božićne ukrase, a dio naših korisnika posjetio je Kraševu Božićnu bajku.

- - -

18. prosinca u našu Kuću je stiglo preko 40 donatora koji su okupljeni oko Božićne akcije prijateljica Brezovice: Slavice, Monike, Mirjane, Marije, Katarine i mnogih drugih pripremili darove za svako pojedino dijete prema njihovim potrebama i željama. Naše drage prijateljice takvu Božićnu akciju održavaju već više od 10 godina zaredom i oko sebe okupljaju sve veći broj dobrotvora koji razveseljavaju naše korisnike. Posjetitelji su obišli našu Kuću, osobno predali darove i družili se s našim korisnicima. Posebno je dirljivo bilo vidjeti kako pojedinci istu djecu već godinama darivaju i viđaju te tako imaju prilike vidjeti koliko su narasla neka koje su upoznali još kao malu djecu.

- - -

19. prosinca održao se susret i radionice sa OŠ Matija Gubec sa Knežije za koje su, nakon pozdravne riječi ravnatelja i obilaska Kuće, održane različite radionice na kojima su kroz susret s korisnicima i sami aktivno prolazili kroz aktivnosti senzomotorike i radne terapije. Učenici 8. razreda će ostati s nama u kontaktu jer su odlučili s početkom novog polugodišta kroz njihov projekt aktivnog sudjelovanja u socijalnoj zajednici održavati u svojoj školi tombole i tako prikupljati novčana sredstva za Brezovicu. Također su nas razveselili darovima.

- - -

20. prosinca korisnici i zaposlenici su išli na klizanje na Tomislavcu što im je omogućila već tradicionalno tvrtka Eluxio koja nas je poslije okupila i još počastila druženjem, hranom i pićem.


- - -

Sudjelovali smo i u Indexovoj Božićnoj akciji „Čarolija darivanja“ te od srca zahvaljujemo svim brojnim pojedincima koji su se odazvali i darivali naše korisnike. (Fotografija u zaglavlju vijesti: Matea Petrić)

- - -

Zahvaljujemo i mnogim drugima koji su nas osobno posjetili i donirali: Zajednica žena „Katarina Zrinski“, župa Sv. Blaž iz Zagreba, mjesna zajednica Brezovica i udruga „Obraz“, Đački dom Tin Ujević, OŠ Bl. A. Stepinec - Vrbani. Hvala i svim ostalim dobrotvorima!

Advent je zaokružen zajedničim Božićnim domjenkom zaposlenika koji se održao u restoranu „Zlatni dukat“ u Zagrebu.


Ana Klarić


Na fotografiji dolje: Dojmovi učenika OŠ Matija Gubec sa Knežije.