4,5 MILIJUNA KUNA POMOĆI VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

15.12.2020. Slika: 4,5 MILIJUNA KUNA POMOĆI VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

Odlukom Vlade Republike Hrvatske o jednokratnoj robnoj pomoći preko Caritasa Križevačke eparhije pomoć od 173 tone prehrambenih proizvoda u kunskoj protuvrijednosti od 4,5 milijuna kuna dobile su katoličke, pravoslavne i islamske karitativne organizacije.


Nastavno na odluku Vlade Republike Hrvatske od 30. studenoga 2020. godine donacija je ostvarena preko Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH - Ravnateljstva za robne zalihe a sastojala se od 173 tone prehrambenih proizvoda (riža, jaja u prahu, riblje i mesne konzerve, sir, džem, tjestenina, ulje i brašno).

Donacija je preuzeta početkom prosinca te je već podijeljena na dvadeset tri adrese kako bi pomoć prije Božića došla do krajnjih korisnika. Caritas Križevačke eparhije pomoć je raspodijelio nadbiskupijskim i župnim caritasima, redovničkoj zajednici Družba Misionarki ljubavi, Srpskoj pravoslavnoj Crkvi u Hrvatskoj, Islamskoj zajednici u Hrvatskoj te Grkokatoličkom vikarijatu Križevačke eparhije u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući ravnatelju Caritasa Križevačke eparhije o. Ivanu Radeljaku Vlada Republike Hrvatske na ovaj način već punih sedamnaest godina pomaže katoličke, pravoslavne i islamske karitativne organizacije.



»Hvale vrijedno je napomenuti da su sve Vlade u tom razdoblju redovito izlazile u susret i dodjeljivale humanitarnu pomoć kao pomoć za naše najsiromašnije sugrađane. Ipak treba reći da nijedna Vlada, kao Vlada premijera Andreja Plenkovića, nije tako brzo reagirala i dodjeljivala tako veliku i vrijednu pomoć. Potrebno je to istaknuti i od svega srca zahvaliti u ime siromašnih sugrađana do koji će pomoć doći. Možemo samo zahvaliti i Bogu se moliti za uspješan rad Vlade kako bi, uz Božji blagoslov, vodila Lijepu našu prema boljitku svih naših sugrađana«, istaknuo je o. Radeljak prilikom preuzimanja donacije.


I. R. / S. M.