»UN' ESPERIENZA CHE CAMBIA« - ISKUSTVO KOJE MIJENJA

28.7.2018. Slika: »UN' ESPERIENZA CHE CAMBIA« - ISKUSTVO KOJE MIJENJA

Skupina od dvadesetak mladih volontera iz nekoliko župa Mantovske biskupije provelo je tjedan dana u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije pomažući u skrbi za korisnike te se družeći s njima.

Na fotografiji gore: Talijanski volonteri s ravnateljicom Caritasa s. Jelenom Lončar prigodom podjele zahvalnica, 27. 7. 2018.

Predvođeni svećenicima don Luigijem Milanijem i don Nicolom Soglianijem, dvadeset i troje mladih, uz mentorski nadzor jedne starije osobe, volontiralo je od 23. do 28. srpnja - jedna skupina u Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, a druga skupina u Kući ljubavi na Savici-Šancima u Zagrebu.

Iako je većina ovih mladih ljudi u zagrebački Caritas došlo s raznim volonterskim iskustvima, neki i od volontiranja u Bolnici Gornja Bistra, mnogi su bili duboko dirnuti susretom s Caritasovim korisnicima - kako djecom i mladima s teškoćama u razvoju i/ili mentalnim oštećenjima, smještenima u Brezovici, tako i s djecom do 3 godine starosti sa ili bez majki te trudnicama smještenima u Kući ljubavi.

Ovoljetno volontiranje mladih iz Italije odvija se u okviru suradnje Caritasa Biskupije Mantova i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koja je započela tijekom Domovinskog rata.

Slobodno vrijeme mladi volonteri iz Italije proveli su upoznajući kulturnu baštinu i prirodne ljepote Zagreba.

D O J M O V I   V O L O N T E R A


Sedamnaestgodišnji David bio je dirnut prekrasnom dobrodošlicom zaposlenika Caritasa, ali nadasve djece, korisnika Kuće bl. Alojzija. Njegova vršnjakinja studentica Gaia u jednostavnim aktivnostima koje je provodila s djecom primala je od njih jake osjećaje, upravo kao i devetnaestgodišnja Gloria. Gaia u Brezovicu želi doći i sljedeće godine jer je u njoj imala iskustvo koje mijenja onoga tko ga doživi. Sedamnaestgodišnji student Gabriele ovo volontersko iskustvo nazvao je fantastičnim.


Na fotografijama dolje:  Mladi iz Italije tijekom volontiranja u Kući bl. Alojzija Stepinca