»PODUZETNI ZA USKRS« ZA KUĆU LJUBAVI

28.5.2019. Slika: »PODUZETNI ZA USKRS« ZA KUĆU LJUBAVI

Zahvaljujući inicijativi polaznika i stručnog osoblja raznih odgojno-obrazovnih ustanova tijekom ovogodišnjeg korizmenog vremena, Caritasova Kuća ljubavi na Savici-Šancima u Zagrebu dobila je donaciju od 3.000 kuna, koju će utrošiti na opremanje majčinskog odjela


Sredstva prikupljena tijekom nekoliko prodajnih izložbi voditeljici Kuće ljubavi Maši Kletuš uručila je 27. svibnja u Budaševskoj 20 predsjednica Udruge »Poduzetni« Marina Tafra.

Na primopredaji su bili nazočni voditeljica nastave PGEŠ Katarina Zrinski prof. Antonija Zeba, ravnatelj PGEŠ Katarina Zrinski Dragan Stanković, predsjednica Udruge »Poduzetni« Marina Tafra te nastavnici Visoke škole Nikola Šubić Zrinski i Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski sa svojim učenicima.

Zahvalu Caritasa organizatorima akcije predala je koordinatorica volontera Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Tihana Rabuzin.

Darovana novčana sredstva volonteri Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, nastavnici te drugi članovi Udruge »Poduzetni« iz Zagreba (OŠ Prečko i Salezijanska osnovna škola u Zagrebu) prikupili su u okviru humanitarne akcije »Poduzetni za Uskrs«, održavši četiri prodajne izložbe: u trgovačkom centru City Center one Zagreb West 6. i 7. travnja te 13. i 14. travnja u trgovačkom centru Avenue Mall Zagreb.

Članovi Udruge »Poduzetni« izvan Grada Zagreba - OŠ Lovas, Srednja škola Novska, Katolička osnovna škola u Novskoj i OŠ Lapad iz Dubrovnika - u svojim su sredinama na sličan način prikupljali sredstva za potrebite.

Akcija »Poduzetni za Uskrs« provodi se u okviru projekta »Mi poduzetnici«, kojim učenici svijest o društveno odgovornom djelovanju, dobrovoljnom ulaganju vremena, truda i znanja za dobrobit drugih te promicanje poduzetnosti i poduzetničkog duha. Pokrovitelji projekta su Sabor Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Grad Zagreb. Nositelj projekta je Udruga »Poduzetni« s partnerima Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i Obrazovnom grupom Zrinski, pod generalnim sponzorstvom Školske knjige.


MAJČINSKI ODJEL KUĆE LJUBAVI

Majčinski odjel Kuće ljubavi ima kapacitet osamnaest (18) mjesta. Odjel je raspoređen u pet soba od čega su četiri dvokrevetne i jedna jednokrevetna soba. Odjel može smjestiti devet (9) trudnica/majki s devetero (9) djece, a trenutno je na smještaju, šest (6) majki sa šestero (6) djece i trinaestero (13) djece bez roditelja.

K o n t a k t i

»Kuća ljubavi«, Budaševska 20, Zagreb
T - 01 24 08 833, E - kucaljubavi@czn.hr
M - 099 23 91 606 (voditeljica)




Caritas Zagrebačke nadbiskupije,
Obrazovna grupa Zrinski i Udruga »Poduzetni«



P O V E Z A N A   V I J E S T

15. 04. 2019. - »PODUZETNI ZA USKRS!«
http://www.czn.hr/vijesti/-poduzetni-za-uskrs-2