ZAVRŠENA PRVA PODJELA PAKETA POMOĆI POTREBITIMA KROZ PROJEKT »CARITAS – NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA«

29.10.2018. Slika: ZAVRŠENA PRVA PODJELA PAKETA POMOĆI POTREBITIMA KROZ PROJEKT »CARITAS – NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA«

U subotu 27. listopada završena je prva podjela paketa pomoći za potrebite u okviru projekta »Caritas - ne riječima, već djelima«, koji zagrebački Caritas provodi sredstvima iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku




U podjeli 3.217 paketa pomoći s prehrambenim namirnicama - koji su se u Zagrebačkoj županiji dijelili 20. listopada, a u Krapinsko-zagorskoj županiji 27. listopada. Podjele su se odvijale uz pomoć župnih caritasa koji su u ovoj aktivnosti sudjelovali kao distributivni centri.

Sljedeća podjela paketa pomoći planirana je za prosinac ove godine, kada će se, uz pakete hrane, korisnicima dijeliti i paketi s higijenskim potrepštinama.

Izbor korisnika projekta »Caritas - ne riječima, već djelima« i podjela pomoći provodi se u suradnji s centrima za socijalnu skrb i župnim caritasima, a izabrani korisnici koji ispunjavanju utvrđene kriterije pozivali su se na podjelu od strane Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.



FOTOKOLAŽ S JEDNE PODJELE

Jedno od mjesta podjele FEAD paketa pomoći u Zagrebačkoj županiji bila je i Župa sv. Petra apostola u Zaprešiću, u kojoj su 20. listopada uz nazočnost djelatnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije pakete dijelili volonteri župnog Caritasa, uz pomoć članova udruge »Stepinčeva oaza mira« i drugih župljana. Svi oni pomagali su već od jutra prilikom istovara paketa, zatim kod podjele te kod dostave paketa osobama koje ih nisu same mogle preuzeti.




VIŠE O PROJEKTU

Projektu »Caritas - ne riječima, već djelima« dodijeljeno je 5.079.893,22 kuna, a planiranim aktivnostima pomoć će dobiti 4.500 osoba pogođenih siromaštvom. Pomoć u školskom priboru i opremi već je dobilo 300 djece osnovnoškolskog uzrasta s područja Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.



P O V E Z A N E   V I J E S T I

23. 8. 2018 //  CARITAS – NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA
http://www.czn.hr/vijesti/caritas-ne-rijecima-vec-djelima

31. 8. 2018. //  300.000 KUNA POMOĆI ZA 300 ŠKOLARACA
http://www.czn.hr/vijesti/300-000-kuna-pomoci-za-300-skolaraca