USKRSNA AKCIJA OSNOVACA ZA KORISNIKE PRIHVATILIŠTA ZA BESKUĆNIKE

1.4.2021.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje OŠ Sesvetski Kraljevec na vrlo vrijednoj Uskrsnoj donaciji higijenskih potrepština i prehrambenih proizvoda za Prihvatilište za beskućnike, prikupljenoj u karitativnoj akciji za učenike nižih razreda.


Akciju »Za ljepši Uskrs«, koja je trajala 24. do 31. ožujka, pokrenuli su učenici uključeni u slobodnu aktivnost pod nazivom »Mali humanitarci« (na fotografiji gore) - doznajemo od njihove voditeljice Nevenke Ferenčak, učiteljice razredne nastave.

»Veliki broj učenika od prvog do četvrtoga razreda rado se odazvao pozivu na sudjelovanje u ovoj akciji. Prikupljene proizvode su sortirali i zapakirali u kutije, napisali čestitke i zamolili našega domara gospodina Ivicu da sve to odveze u Prihvatilište. Veselimo se Uskrsu i jako smo sretni što smo još nekog uspjeli razveseliti. Hvala svima koji su nam u tome pomogli«, kaže učiteljica razredne nastave Nevenka Ferenčak, zaželjevši svima u zagrebačkom Caritasu sretan i blagoslovljen Uskrs!

Približna vrijednost ove donacije učenika nižih razreda OŠ Sesvetski Kraljevec je oko 4.455 kuna.


»MALI HUMANITARCI«

Slobodnu aktivnost pod nazivom »Mali humanitarci« OŠ Sesvetski Kraljevec provodi od prošle školske godine - doznjemo od učiteljice Ferenčak, koja objašnjava: »Cilj te slobodne aktivnosti je istaknuti važnost međusobnog pomaganja kroz razgovor, predavanja, radionice i uključivanje u različite akcije, te da bi poticali solidarnost i utjecali na razvoj svijesti o humanim vrednotama. Želimo da i naši mali učenici budu osjetljivi na potrebe članova zajednice, aktivno se uključuju i svojim 'zrncima dobrote' pozitvno utječu na vlastitu sredinu.«