SVETA KATA – DOBROTA NA VRATA

26.11.2021. Slika: SVETA KATA – DOBROTA NA VRATA

Na blagdan sv. Katarine, 25. studenoga, uručen novčani dar za deset obitelji u potrebi. Pomoć obiteljima, kao i prethodnih godina, uputila je gđa Đurđica R. Nenadić iz Južne Kalifornije.


Blagdan svete Katarine u pučkoj predaji označava kraj jeseni i početak zimskog razdoblja (Sveta Kata, snijeg na vrata!). Za deset obitelji slabijeg imovinskog stanja ovogodišnja sveta Kata donijela je dobrotu na vrata tj. novčani dar iznosu od 10.000 dolara. Gospođa Đurđica R. Nenadić u suradnji sa Zagrebačkim Caritasom petu godinu zaredom, u sjećanje na preminulog supruga liječnika dr. Ivana Nenadića, u predbožićno vrijeme daruje obitelji u potrebi. Uručeni dar obiteljima zraka je nade i radosti na početku ovogodišnjeg došašća te čin konkretne ljubavi za najpotrebnije.

Uz danas uručeni novčani dar, gđa Nenadić je prethodnih dana uputila i 20.000 dolara pomoći Sisačkoj biskupiji u želji da se tim novcima pomogne jednoj obitelji vratiti se u potresom oštećeni dom.
Caritas zahvaljuje gospođi Nenadić za iskazana dobročinstva te je se spominje u svojim molitvama za dobročinitelje.

Dok u nadolazećem vremenu za obiteljskim stolom budemo palili adventske svijeće planirajući što ćemo jedni drugima darovati za Božić, ne zaboravimo da ćemo bližnje najviše obradovati ukoliko jedni drugima budemo dar.


Povezane vijesti:

22. 10. 2020.  •  DAŠAK PAŽNJE I SUSRETLJIVOSTI
https://www.czn.hr/vijesti/dasak-paznje-i-susretljivosti

13. 12. 2019.  •  ISELJENA HRVATSKA POMAŽE DOMOVINSKU
https://www.czn.hr/vijesti/iseljena-hrvatska-pomaze-domovinsku

13. 12. 2018.  •  POMOĆ IZ AMERIKE
https://www.czn.hr/vijesti/pomoc-iz-amerike