ŠLEPER ZAGREBAČKOG CARITASA ZA UKRAJINU

12.4.2022.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio je danas, posredstvom Hrvatskog Caritasa, pomoć stradalom stanovništvu u Ukrajini: 30 paleta odnosno 11.550 kilograma hrane i higijenskih proizvoda, u vrijednosti od 305.600,00 kuna.


Pomoć je prikupljena u humanitarnoj akciji I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, u koju su bili uključeni pojedinci, tvrtke, škole, vrtići i župni Caritasi Zagrebačke nadbiskupije.

Zagrebački Caritas, već ranije, u dvije pošiljke uputio je 13 paleta humanitarne pomoći ukupne težine 5.634 kilograma.

Šleper upućen prema Ukrajini blagoslovio je i molitvom ispratio mons. Zlatko Koren, predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u zajedništvu sa s. Jelenom Lončar, ravnateljicom i Suzanom Borko, zamjenicom ravnatelja Hrvatskog Caritasa te Denisom Maslovom, ravnateljem Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

Mons. Koren naglasio je plemenitost hrvatskog naroda koji uvijek kada je potrebno pomaže onima koji su u nevolji. Ta dobrota i otvorenost nalaze se i u pošiljkama pomoći koje danas upućujemo prema Ukrajini, istaknuo je.

Ravnateljica CZN-a zahvalila je pojedincima, volonterima župnih Caritasa, školama, vrtićima i tvrtkama uključenim u akciju I sitno je bitno čime su omogućili da ova vrijedna pošiljka, s još jednim šleperom drugih biskupijskih Caritasa krene prema najpotrebnijima u Ukrajini.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nastavlja kroz akciju I sitno je bitno prikupljati pomoć za raseljene osobe iz Ukrajine koje se nalaze u Hrvatskoj i za stradalo stanovništvo u Ukrajini.