OLIVER ĆE PONIJETI 'SVE' S KRAPNJA!

13.7.2021. Slika: OLIVER ĆE PONIJETI 'SVE' S KRAPNJA!

Prošli tjedan, od 3. do 10. srpnja, jedanaestero djece iz Kuće Emaus Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sudjelovao je na Kursilju - malom tečaju kršćanstva, koji je održan na otoku Krapnju.




»Dan na Krapnju započinjao je jutarnjom misom, a završavao molitvom zahvale i blagoslovom. Ostatak dana sastojao se od obrade dvije teme i dva rada po grupama, molitve krunice, igre i dosta slobodnoga vremena. Spavalo se u bungalovima, a svi punktovi na kojima su se odvijale aktivnosti imali su nazive iz Evanđelja. Tako se jelo u Emausu, na misu na otvorenom išlo se u Betaniju ili Cezareju, a anđeli su svoja pisma štićenicima pisali u Kani... Svatko je svojeg 'anđela' dobio nasumičnim izvlačenjem, a anđeo mu je pisao pisma, nosio darove i molio za njega. Svi dani bili su dojmljivi, a na poseban način poslijepodnevni program u srijedu 7. srpnja, koji je poslije objeda započeo šutnjom, koja je trajala 5 sati i završila zajedničkom molitvom krunice. Istoga dana poslije večere organizirano je predivno klanjanje u kojem su svi uživali. Najljepši zalazak sunca doživjeli smo na večernjoj misi u petak u crkvi na otvorenom koja se nalazi uz samu plažu. Iako su na početku ovoga ljetovanja mladi iz Kuće Emaus bili suzdržani, na kraju tjednog programa Kursilja svi su s Krapnja otišli sretni, puni dojmova i punog srca - sa željom da se vrate!«, opisuje ovo zanimljivo ljetovanje odgajateljica Ana Marija Konta, koja je zajedno s kolegicom Marijom Ivančić bila pratnji. Boravak su zabilježile mnoštvom lijepih fotografija.



Kako im je bilo na Krapnju mladi su iskreno odgovorili kroz tri pitanja, koja su im postavljena prije povratka: Što ti se svidjelo?... Što ćeš ponijeti sa sobom?... Što bi promijenio?... Evo odgovora nekih od sudionika, koje nam prenosi odgojiteljica Konta ...

🙂 Nikoli se svidjelo slobodno vrijeme i grupe; ponijet će sa sobom dobre uspomene i ljude; promijenio bih kodeks oblačenja i vrijeme spavanja. 🙂 Ivi se svidjelo slobodno vrijeme i grupe; ponijet će sa sobom ogrebotine, sol i dobra prijateljstva; mijenjala bih vrijeme ustajanja i kodeks oblačenja. 🙂 Valentini se svidjelo klanjanje i šutnja; ponijet će sa sobom dobre uspomene i sreću; mijenjala bih vrijeme ustajanja i kodeks oblačenja. 🙂 Sari se svidio rad u grupi i igranje; ponijet će sa sobom dobre uspomene i prijateljstva; ništa ne bih mijenjala! 🙂 Matiji se svidjela hrana, rad u grupama i teme; ponijet će sa sobom lijepe priče i svjedočanstva, te nova prijateljstva; mijenjao bih vrijeme spavanja. 🙂 Dariju se svidjelo more i hrana; ponijet će sa sobom nova prijateljstva; ništa ne bih mijenjao! 🙂 Domagoju se svidio dobar rad u grupi; ponijeti će sa sobom vjeru; ne bih ništa mijenjao! 🙂 Oliveru se sve sviđalo; ponijet ce sve s Krapnja; ništa ne bih mijenjao! 🙂 Katarini se svidjela sveta misa i ispovijed; ponijet će lijepa prijateljstva; ne bih ništa mijenjala!

Caritas Zagrebačke nadbiskupije od srca zahvaljuje organizatorima ovog ljetovanja i ujedno domaćinima - vlč. Andriji Vrani i rektorici Antoniji Kerečeni - na njihovu pozivu i jako dobroj organizaciji.