NEVENKA BLAGOJEVIĆ - TRI DESETLJEĆA SVESRDNOG DARIVANJA CARITASU I POTREBITIMA

4.9.2020. Slika: NEVENKA BLAGOJEVIĆ - TRI DESETLJEĆA SVESRDNOG DARIVANJA CARITASU I POTREBITIMA

Uz prigodno oproštajno druženje, danas se u Područnom uredu CZN u Susedgradu od svojih kolegica i kolega u zagrebačkom Caritasu rastala gospođa Nevenka Blagojević, najpoznatija među korisnicima iz mnogočlanih obitelji kojima je dugi niz godina posredovala pomoć Caritasa Zagrebačke nadiskupije kroz razne akcije, programe, projekte i susrete ...


Službeno odlazi u mirovinu sutra, a kao zaposlenica prijavljena je 1. veljače 1992. godine. Prijavi je prethodilo nekoliko godina volonterskog rada u Caritasovom područnom uredu u Susedgradu.

I sama majka brojne djece, s puno suosjećanja organizirala je za mnogočlane obitelji niz godina mjesečne edukativne susrete, posredovala za njih materijalnu i novčanu pomoć, vodila ih na izlete, organizirala duhovne obnove i hodočašća, razne prigodne susrete - nikolinjske, božićne, uskrsne, za prvašiće, povodom Majčina dana, Svjetskoga dana borbe protiv siromaštva ... Jedan od njezinih najuspješnijih pothvata je akcija »Dobro se dobrim vraća« (http://www.czn.hr/izdvojeno/dobro-se-dobrim-vraca), koju ostavlja iza sebe.

Posljednjih nekoliko godina, uz prigodne susrete za obitelji i nekoliko akcija, bila je zadužena za podjelu odjeće i obuće podtrebitima. Među zadnjim zaduženjima bilo je vođenje projekta »Korak za život«.

Uprava Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sa zahvalnošću je ispratila gđu Blagojević u mirovinu, odajući joj priznanje za predani karitativni rad, kojim je svjedočila Božje milosrđe među potrebitima, posebice mnogočlanim obiteljima.

-
Dolje: Arhivska fotografija jedne od brojnih primopredaja donacija u kojima je posredovala gđa Nevenka Blagojević. Povodom Svjetskoga dana borbe protiv siromaštva, gđa Blagojević prima potvrdu o donaciji tvrtke Kaufland Hrvatska k.d. zagrebačkom Caritasu, od voditelja poslovnice u Jankomiru gospodina Tomislava Bekavca i glasnogovornika gospodina Dubravka Kušeca, 16. listopada 2015. godine.