MASLINOVE GRANČICE – SIMBOL NADE I ZAJEDNIŠTVA

24.3.2021. Slika: MASLINOVE GRANČICE – SIMBOL NADE I ZAJEDNIŠTVA

Korizmenim akcijama »Srcem se najviše daje« i »Maslinova grančica nade«, Zagrebački caritas u suradnji sa župama Zagrebačke nadbiskupije i ove će godine posvjedočiti solidarnost i brigu za potrebne.


U godini u kojoj su još nezaliječene posljedice potresa koji su pogodili Zagreb i Banovinu te u kojoj smo još uvijek izloženi strahu i neizvjesnosti uslijed pandemije bolesti COVID-19, prijeko su nam potrebni vjera, nada i djelotvorna ljubav.

Kako bi posvjedočio blizinu vjernicima diljem Nadbiskupije te maslinovim grančicama na simboličan način unio nadu u obitelji, Zagrebački je Caritas i ove godine organizirao korizmene akcije Srcem se najviše daje i Maslinova grančica nade.

Tako je 75 župa preuzelo 3.350 korizmenih kutijica te 95.000 maslinovih grančica koje će volonteri župnih Caritasa uz poštivanje epidemioloških mjera dijeliti vjernicima na Nedjelju Muke Gospodnje.

Vjernici će tom prilikom moći ostaviti dobrovoljni prilog za potrebne te tako iskazati karitativnu osjetljivost i zajedništvo s onima koji su u nevolji.

Maslinove grančice osigurane su zahvaljujući Caritasu Krčke biskupije te kompaniji Agrolaguna d. d. iz Poreča.