Kardinal Bozanić uputio pismo sućuti nadbiskupu Gądeckom

10.8.2022. Slika: Kardinal Bozanić uputio pismo sućuti nadbiskupu Gądeckom

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u nedjelju 7. kolovoza pismo sućuti predsjedniku Poljske biskupske konferencije poznanskom nadbiskupu Stanisławu Gądeckom. Prijevod pisma donosimo u cijelosti.


“Preuzvišeni Gospodine, u ranim jutarnjim satima 6. kolovoza pogodila nas je vijest o tragičnoj nesreći koja se dogodila nedaleko od Zagreba, a u kojoj je sudjelovao autobus s poljskim hodočasnicima na putu prema Međugorju u Bosni i Hercegovini.
Uime Zagrebačke nadbiskupije ovim putem Crkvi u Poljskoj i obiteljima žrtava izražavam iskrenu sućut, blizinu onima koji strahuju za sudbinu svojih najmilijih i koji su pogođeni ovim događajem.
Molimo za osobe koje su tragično preminule, preporučamo duše pokojnih dobrostivom milosrđu nebeskoga Oca i molimo obilje blagoslova snage i mira za one koji su ožalošćeni i za one koji su sudjelovali u ovoj nesreći.
Caritas Zagrebačke nadbiskupije odmah je izrazio kršćansku blizinu i pomoć u ovim tragičnim okolnostima. Nadbiskupijski Caritas omogućio je smještaj obiteljima poginulih i ozlijeđenih kako bi bili u blizini svojih najmilijih.
Preuzvišeni Gospodine, u molitvenom zajedništvu, u sućuti i žalosti zbog ovog tužnog trenutka, s pouzdanjem u nadu uskrsnuća, zazivam na sve zagovor Blažene Djevice Marije, Kraljice mira.
Odan u Gospodinu,
Kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup”

Izvor: www.ika.hkm.hr