KAMP »MON PERIN« OTVORIO SEZONU DOBRIH DJELA

7.6.2021. Slika: KAMP »MON PERIN« OTVORIO SEZONU DOBRIH DJELA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Društvu Mon Perin d.o.o. na petodnevnom boravku četrnaestero mladih iz Kuće Emaus s pratnjom u mobilnim kućicama pokraj mora nedaleko Bala te ostalim darovateljima koji su njihov odmor učinili ljepšim i sadržajnijim.


»Uzbuđenja je bilo u Kući Emaus od kada su mladi saznali za ovaj lijepi dar, a dali smo im i dodatnu motivaciju za dobro ponašanje pa su svi učili 'punom parom', a oni koji su trebali ispravljali su i ocjene«, doznajemo od Suzane Horvat Kutle, voditeljice Sektora socijalnih usluga CZN.

»U kamp smo stigli u srijedu 2. lipnja u poslijepodnevnim satima. Svi smo odmah bili oduševljeni kvalitetom smještaja i uređenosti okoliša, od prirode u kampu, ljepote plaža, vrhunski uređenim bazenom u sklopu kojeg se nalazi i jacuzzi pa do ponude dodatnih sadržaja u kampu. Djeci se jako svidjelo što imaju na izbor kupanje u moru ili u bazenu te se nisu mogli odlučiti što im je draže. Nakon smještaja po kućicama otišli smo na kupanje u more i na bazen u obližnji Paleo Park. U četvrtak je uz cjelodnevno kupanje bilo organizirano roštiljanje u za to predviđenom prostoru unutar kampa. U petak, subotu i nedjelju gospodin Piutti velikodušno nam je osigurao tri objeda u tri različita restorana unutar kampa. U subotu poslijepodne organizirali smo izlet u Rovinj. Tamo smo se kupali, razgledali grad i večerali u restoranu Santa Roma, kojemu ovim putem zahvaljujemo na popustu. Iznajmili smo djeci bicikle na jedan dan, išli smo u večernje šetnje uz plažu i vozili se vlakićem koji kruži po kampovima. Vrijeme nas je poslužio tako da smo se svih pet dana mogli kupati i uživati u suncu, a djeca su dobila lijepu ljetnu boju. Djeci je ovo bilo jedinstveno i nezaboravno iskustvo i zahvalna su na velikodušnosti Društva Mon Perin«, opisuje njihov boravak psiholog Matija Trupinić, jedan od troje Caritasovih zaposlenika u pratnji, s kojima je išla i kuharica.

Caritasovi korisnici vratili su se iz Istre s puno lijepih uspomena, a nekoliko njih dojmove je i zapisalo: »Bilo mi je najljepše u kampu Mon Perin kad smo se kupali u bazenu i kad smo išli u Rovinj. I bile su lijepe plaže« - Domagoj (17); »U kampu Mon Perin stvarno mi se jako sve svidjelo, pogotovo bazen, jacuzzi i noćne šetnje po plaži. Svidjela mi se i vožnja vlakićem. Cijeli kamp je stvarno predivan i dosta opuštajući jer je mirno i puno prekrasne prirode. Iskreno, voljela bih se vratiti 🤗« - Sara Lana (18); »Bilo mi je dobro u kampu Mon Perin. Zabavljali smo se i bilo je jako lijepo. Svakako bih ovo ponovila« - Valerija, (17); »U kampu Mon Perin mi je bilo jako lijepo. Najljepši su mi bili zalazak sunca, šetnje i nove pustolovine gradom Rovinjom. Nadam se da ću opet doći« - Oliver (16); »Smještaj me izuzetno ugodno iznenadio. Kamp je savršen! More je toplo i mirno je mjesto 😊« - Matej, (18); »Bilo je savršeno! Pamtit ću te jako lijepe trenutke! Savršeno more i bazeni. Ljudi su bili jako kulturni prema nama. Jako lijepo gostoprimstvo! Trebali bismo i sljedeće godine ići. Sve je savršeno!« - Valentina, (15).

Sretan i ponosan zbog ove donacije, prigodnu izjavu dao je i gospodin Massimo Piutti, predsjednik Uprave Društva Mon Perin: »Mon Perin je društvo koje je prepoznatljivo radi svoje društvene odgovornosti, nastalo je sa jedinstvenim ciljem revitalizacije Općine Bale-Valle, odnosno sa ciljem poboljšanja životnog standarda samih mještana Bala. Upravo radi socijalne osjetljivosti samog društva česte su i hvalevrijedne akcije kojima drugima želimo omogućiti neke stvari i doživljaje, koje nažalost si sami u ovim trenucima ne bi mogli priuštiti. U ovom slučaju osigurali smo smještaj u našim mobilnim kućicama u kampu Mon Perin za mlade iz Kuće EMAUS. Ukupno je četrnaestero (14) mladih s pratiteljima boravilo kod nas u kampu u prethodnim danima, a prema njihovim komentarima jako su zadovoljni i sretni sa danima provedenima u Mon Perinu. Lijepo vrijeme ih je poslužilo, a siguran sam da su uz raznorazne sadržaje upotpunili dane na najbolji mogući način, naravno uz neizostavno kupanje u našem predivnom moru i isto tako u našem tematskom bazenskom kompleksu sa dinosaurima u prirodnim veličinama. Ovim putem zahvaljujem osobama koje su potaknule boravak djece kod nas u kampu, te našim ugostiteljima gospodi Mariu Funčiću, Ivici Opšivaču i Glorianu Marmilli koji su se priključili akciji i na njihov trošak dodatno upotpunili boravak sa organiziranim ručkovima u našim ugostiteljskim objektima. Nadamo se da će im boravak u Mon Perinu ostati u lijepom sjećanju i da ćemo biti u mogućnosti i u budućnosti osigurati tako lijepe događaje. Ipak su to događaji koji svih nas čine sretnima, i nema boljeg osjećaja od osmijeha i sreće na toj djeci tokom njihovog boravka.«

Uz zahvalu Upravi kampa Mon Perin te navedenim ugostiteljima na darovanim obrocima, Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje i posrednici ove vrijedne donacije, koja želi ostati anonimna; zatim zagrebačkoj Mesnici »Don Vito« na donaciji mesa te tvrtki te tvrtki Sevinch d.o.o. na donaciji voća i povrća.