DONACIJA BOLESNIČKIH I INVALIDSKIH POMAGALA IZ FRANCUSKE

15.3.2021. Slika: DONACIJA BOLESNIČKIH I INVALIDSKIH POMAGALA IZ FRANCUSKE

Caritas Zagrebačke nadbiskupije primio je vrijednu donaciju bolničke opreme, zatim bolesničkih i invalidskih pomagala te sanitetskog materijala, koju je prikupila udruga Servir Sans Frontières iz Francuske. Predao ju je gospodin Yannick Valette-Izarn, predsjednik Udruge.


Vrijednu donaciju, uglavnom rabljene ali i nešto nove opreme, u skladištu zagrebačkog Caritasa preuzeo je 15. ožujka u Rakitju i na njoj zahvalio Davor Hajtud, voditelj Službe tehničkih poslova i skladišta.

Sjedište udruge Servir Sans Frontières (https://web.facebook.com/ssf.albi81) je u francuskom gradu Albiju, a u prikupljanju i utovaru ove donacije sudjelovalo je oko 150 volontera. Naime radi se o opremi/pomagalima koja rashoduju starački domovi koji istu obnavljaju svake dvije godine, kako bi održali visoku razinu kvalitete smještaja.

Poslije istovara donacije u Rakitju, voditelj Službe za župne caritase CZN gospodin Davor Zeko odvezao je gospodina Valette-Izarna i prevoditeljicu gospođu Kseniju Škacan u posjet Sisku, Glini i Petrinji, kako bi vidjeli posljedice razornog potresa koji je to područje pogodio krajem prošle godine.

U prostorijama Uprave zagrebačkog Caritasa u Babonićevoj, sutra će gospodinu Valette-Izarnu biti uručena zahvalnica.

Na fotografiji gore: Gospodin Yannick Valette-Izarn (desno) s gospodinom Davorom Zekom, voditeljem Službe za župne caritase CZN u Caritasovu skladištu u Rakitju, 15. ožujka 2021. godine