DAŠAK PAŽNJE I SUSRETLJIVOSTI

22.10.2020. Slika: DAŠAK PAŽNJE I SUSRETLJIVOSTI

»Izraz pažnje i susretljivosti dašak je svježeg zraka u zagušenom prostoru svagdašnjice kojega pritišću žalost i utučenost.« (Sv. Ivan Pavao II.)


Dana 22. listopada, na spomendan svetog pape Ivana Pavla II., koji je osobito bio osjetljiv na one koji se nalaze na rubu društva, deset obitelji u potrebi primilo je donaciju od ukupno 10.000 dolara, dar Đurđice R. Nenadić iz Južne Kalifornije.

Gospođa Đurđica u suradnji sa Zagrebačkim Caritasom, na ovaj način već četvrtu godinu za redom obilježava sjećanje na preminulog supruga liječnika dr. Ivana Nenadića. Ujedno, time želi uzvratiti svojoj dragoj Domovini što joj je podarila život i dala priliku stvarati u tuđini.

Ovogodišnja želja gđe Đurđice bila je pomoći obitelji s više djece koje, iako pod bremenom teškog života, svoj život žive pravedno i odgovorno, svjedočeći kako čovjek nikada ne smije popustiti pred teškoćama već se uvijek uzdati u Božju providnost. Ovom gestom unijela je zraku nade osobito u obitelji s djecom koja su blago i zalog budućnosti Hrvatske.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvalan je gđi Nenadić što je kroz ovu gestu mogao biti spona prema potrebnima, potvrdivši po tko zna koji put važnost posredništva s dobročiniteljima.