BREZOVČANI SU PREDOBRA PUBLIKA

12.5.2021. Slika: BREZOVČANI SU PREDOBRA PUBLIKA

U okviru projekta "Uključi se, volontiraj i sviraj" gđa Marijana Balanč (20) volonterski je nastupila dvaput do sada. Svirajući na klaviru i pjevajući 22. travnja i 6. svibnja razveselila je korisnike Kuće bl. Alojzija Stepinca zajedno sa svojom prijateljicom Vanjom.

Evo što je odgovorila na pitanja koja smo joj postavili nakon ovoga posebnog volonterskog iskustva.


CZN: Što Vas je potaknulo da svirate za za djecu i mlade s invaliditetom i intelektualnim teškoćama?

MARIJANA: Za sudjelovanje u projektu "Uključi se, volontiraj i sviraj" saznala sam preko Učiteljskog fakulteta te sam se odlučila prijaviti jer volim pomagati drugima, volim glazbu te je ovo bila idealna kombinacija. I sama sam završila osnovnu i srednju glazbenu školu te me prati glazba kroz cijeli život. Još me više potiče to što glazbom mogu nekoga razveseliti i uljepšati mu dan.


CZN: Koje skladbe ste izabrali za izvedbu i jesu li nastupi u Brezovici za Vas bili po nečemu posebni?

MARIJANA: Ako me pitate općenito za nastupe imala sam ih puno, ali sve je bilo vezano uz glazbenu školu. Što se tiče nastupa u Brezovici iza sebe imam tek dva nastupa koja su odlično prošli. Nastupala sam s prijateljicom Vanjom koja me pratila na gitari i ukulelama. Svi su bili veseli te smo svi zajedno pjevali. Mogu reći da mi je svaki nastup bio poseban i jedinstven. Na glazbenom repertoaru imale smo raznih pjesama. Od dječjih pjesmica kao što su "Kad si sretan", crkvenih pjesmica "Uđite s hvalama", sve do domaćih pjesama "Lutka za bal", "Samo smijem se" i mnoge druge. Što se tiče izbora pjesama, birala sam što veselije pjesme koje potiču na ples te poznatije pjesme koje oni svi znaju kako bi atmosfera bila još bolja. Dosad nisam nikad nastupala pred publikom osoba s invaliditetom. Na početku me bila trema jer nisam znala kako će sve to proći, ali ugodno sam se iznenadila jer su bili predobra publika.


CZN: Kako ste se osjećali za vrijeme nastupa i s kojim dojmovima ste odlazili kući?

MARIJANA: Nakon svakog nastupa sam se osjećala ispunjeno i veselo. Tijekom nastupa je bilo malo treme jer nikad prije nisam natupala svirajući i pjevajući, ali atmosfera je bila odlična tako da je sve super prošlo. Publika je bila vesela, pljeskali su, pjevali su, pričali smo s njima koje da pjesme pripremimo za idući put, sve u svemu bilo je zabavno i veselo. Veselim se idućem nastupu koji će biti još bolji te ponovnim druženjem sa svima njima, kad to bude moguće ostvariti.



PROJEKT "UKLJUČI SE, VOLONTIRAJ I SVIRAJ"

U okviru projekta "Uključi se, volontiraj i sviraj" Kuće bl. Alojzija Stepinca, koji traje od 15. travnja do 30. lipnja ove godine, do sada su nastupili: band Cover Page (21. travnja i 5. svibnja); Marijana Balanč na klaviru (22. travnja i 6. svibnja); Vanja Međimorec na gitari (15. i 22. travnja; 6. svibnja); Ivana Zvonković, pjevanjem i sviranjem na klaviru (26. travnja); Josipa Sokač, Marica Rusan, Lucija Šogorić i Petra Zovko održale su zajedno glazbenu radionicu (10. svibnja).