ANĐELI NA UČITELJSKOM FAKULTETU

22.12.2021. Slika: ANĐELI NA UČITELJSKOM FAKULTETU

Uoči Božića mališani iz Kuće ljubavi dobili su mnoštvo lijepih darova od studenata i zaposlenika na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji već treću godinu zaredom organiziraju simpatičnu akciju prikupljanja božićnih darova pod nazivom »Angel Tree«. Na Savicu dolaze već drugu godinu, a ovogodišnjom adventskom akcijom prikupili su darove za čak 272 djece!


Akcija je zamišljena vrlo jednostavno, poticajna je i maštovita te puna simbolike. U predbožićno vrijeme na određenom mjestu na Fakultetu prvu godinu provedbe akcije postavili su dva drvca ukrašena privjescima u obliku anđela, a svaki anđeo bio je označen brojem iza kojega se 'skriva' jedno dijete iz nekog doma. Za tu 'djecu-anđele' studenti i zaposlenici kupovali su darove, koji su se zatim dijeli po domovima pred Božić. Zbog epidemijskih uvjeta, ove i prošle godine čitavu akciju prebacili su online te je prijava sudionika bila putem Google obrasca.

»U prvoj godini ove akcije ostvarili smo suradnju s dva doma sestara karmelićanki BSI (Kuća sv. Josipa u Hrvatskom leskovcu i Kuća sv. Terezije u Zagrebu) i s jednim domom u Sesvetama. S obzirom na veliki broj ljudi koji su se htjeli uključiti, prošle godine smo suradnju ostvarili s većim brojem domova (Kuća sv. Terezije od Malog Isusa, Kuća ljubavi, Kuća Emaus, Kuća sv. Franje te s Isusovačkom službom za izbjeglice) i tako ostvarili božićne želje za čak 260 djece! 🙂 Ovako uistinu velik odaziv na akciju ukazuje upravo na ono što čini duh našeg Fakulteta i naše profesije - na iskrenu ljubav, toplinu i dobrotu, na snagu volje i želje za pružanjem pomoći te na poziv nesebičnog davanja«, kaže organizatorica akcije gđica Petra Crnički, koja je 21. prosinca uručila darove djeci na Savici zajedno sa studenticom Marijom Brekalo.

Ove godine akcija »Angel Tree« okupila je 350 darovatelja koji su darovima razveselili djecu na smještaju u sljedećim domovima/kućama: Kuća sv. Terezije od Malog Isusa (26), Kuća sv. Josipa (30), Kuća sv. Franje (31), Kuća ljubavi (24), Kuća Emaus (17), Isusovačka služba za izbjeglice (111) i Centar za kulturu dijaloga (36).