AKCIJA »DJEVOJKE ZA DJEVOJKE«

2.12.2019.

Tri prijateljice pokrenule su velik broj dobročinitelja, kako u krugu svojih poznanika tako i onih na društvenim mrežama, i na prvu nedjelju došašća organizirale buvljak za djevojke za koje skrbi zagrebački Caritas, opskrbivši ih obiljem kvalitetne odjeće, obuće i kozmetičkih proizvoda te vrijednih nagrada dobivenih u tomboli, a sve to u nazočnosti poznatih influencerica s Instagrama


U nizu raznoraznih donacija koje Caritas Zagrebačke nadbiskupije prima u predblagdansko vrijeme među onima koje se izdvajaju originalnošću svakako je i akcija »Girls for Girls«, koju su Željka Sušić, Ana Badurina i Zrinka Blažević dovršile zanimljivim programom za održanim 1. prosinca u Kući za mlade »Da život imaju« na Trešnjevci.

U ugodnom okruženju, u prizemlju Kuće za mlade u Selskoj cesti 165, u toploj dvorani ispunjenoj živahnim žamorom djevojaka i veselom glazbom, dvadesetak Caritasovih korisnica biralo je rabljenu brendiranu odjeću, obuću, nakit, torbice... - kao na nekom pravom buvljaku, samo bez novca, bez kupnje! Sve je bilo besplatno! Mogle su uzeti što god im se svidjelo i koliko god su htjele, a u nedoumici su im savjetima pomagale influencerice: Maša Zibar, Karla Zelić, Nika Turković i Pamela Smoljanić.

Nakon okrjepe finom zakuskom i osvježenja raznim napitcima, vizažistica Ines Krajnović održala je kratki tečaj šminkanja, koji će mladim djevojkama biti od koristi pri upotrebi raznih reklamnih kozmetičkih proizvoda kojima su obilovale poklon-vrećice, koje su dobile na završetku druženja, za koje su zaslužne influencerice i brojni sponzori, kao što su Keune Haircosmetics, Prahir, Aura kozmetika, Invicuts teretana, Nailbar, Saponia, Kandit, itd.

Jedna od organizatorica Zrinka, PR savjetnik u agenciji PR 365 studio, u kratkom razgovoru pokušala je nabrojiti barem neke darovatelje i volontere iz mnoštva uključenih u ovu lijepu predblagdnsku akciju darivanja: njezin šef Davor Grgin i kolegica iz ureda Karla Rinčić; zatim Simona Matić, Katarina Križanović i njezina prijateljica Ines; Maja Pin Nuša Prižmić i njezin brat Fran. Od sponzora tu su Hemingway Bar, zaslužan za catering; Catering Tim Lisak koji je darovao kolače; Studio Eventastic darovao je dekoracije za prostor; Štenderi Videc darovali su štendere.

Na završetku programa, voditeljica Kuće za mlade »Da život imaju« Daniela Petković zahvalila je u ime svih Caritasovih korisnica darovateljima i volonterima uključenima u akcija »Girls for Girls«, te je organizatoricama predala zahvalnice. Ujedno je najavila organizaciju slične akcije za dečke iz Caritasovih kuća.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nada se da će ovaj originalan način socijalizacije i integracije mladih iz domova nadahnuti i potaknuti i druge na slične pothvate.