Vijesti

U periodu od 20. do 24. srpnja ove godine korisnici i djelatnici Kuće za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi »Emaus« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije boravili su u njegovoj kući za odmor u naselju Kalje na Žumberku s ciljem boljeg međusobnog upoznavanja i zajedničkog druženja.

Više informacija

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar susrela se s voditeljem Hrvatske katoličke zajednice Karlsruhe don Ivom Nedićem i pastoralnom suradnicom Đurđicom Trputec, u Caritasovom domu za djecu bez roditeljske skrbi u Vugrovcu, u srijedu 29. srpnja 2020. godine. Tom prigodom don Ivo je ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uručio donaciju u iznosu od 8.500,00 eura, prikupljenu u HKZ Karlsruhe za obnovu u potresu stradalog doma u Vugrovcu.

Više informacija

Dobročinitelj Caritasa, koji želi ostati anoniman, donirao je Caritasu sredstva za higijenske i prehrambene proizvode u vrijednosti od 9.000,00 kuna namijenjene starijim i bolesnim osobama koje žive na periferiji. Caritas je tako pripremio 30 paketa pomoći koji su podijeljeni uz pomoć Caritasovih volontera i suradnika u župnim Caritasima.

Više informacija

Grupa korisnika Kuće ljubavi na Savici-Šancima u Zagrebu u pratnji Caritasovih zaposlenika osvježenje u vrućim ljetnim danima i odmor od gradske vreve pronašlo je boraveći nekoliko dana na Žumberku.

Više informacija

Sredstvima prikupljenima u okviru akcije »Pomozimo zajedno«, koju je Hrvatski Caritas organizirao za pomoć u obnovi obiteljskih kuća stradalih u potresu u Zagrebu i okolici 22. ožujka ove godine, 45 obitelji dobilo je vaučere za nabavu građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike

Više informacija

Svim prijateljima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji prate njegov rad putem raznih medija, skrećemo pažnju da već neko vrijeme mogu izbliza pratiti život u Kući bl. Alojzija Stepinca putem posebne facebook stranice koja se nalazi na donjoj poveznici.

Više informacija

U televizijskom prilogu emisije »Dobro jutro, Hrvatska«, emitiranom 19. 6. 2020. od 07:21 do 07:28 sati na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT - HTV1), gledatelji su upoznati s radom Kuće sv. Franje u Vugrovcu stradale u potresu 22. ožujka ove godine te akcijom za njezinu obnovu i za pomoć obiteljima stradalima u potresu u Zagrebu i okolici pod nazivom »Vratimo sigurnost doma«.

Više informacija

U aktivnostima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije pružanja pomoći žrtvama potresa i pomoći potrebitima tijekom borbe protiv širenja korona virusa pomagao je četrdeset i jedan (41) volonter. Svima njima Caritas je dodijelio priznanje prigodnim zahvalnicama. Osim njih, pomoć su pružale i stotine volontera kroz mrežu župnih caritasa kojima nadbiskupijski Caritas također odaje priznanje i zahvalnost.

Više informacija

Razgovarali smo s Caritasovim volonterom, optimističnim i odvažnim mladim poduzetnikom Markom Draganićem, koji je još u srednjoj školi sanjao kako će jednoga dana imati svoju tvrtku i voditi uspješan posao. San mu se djelomično ostvario početkom 2015. godine kada je osnovao svoju prvu tvrtku Dobra veza j.d.o.o..

Više informacija

Mladi poduzetnik, koji je nedavno postao volonter u Caritasovim akcijama, održao je radionicu o zapošljavanju za korisnike Caritasove Kuće za mlade Da život imaju kako bi im pomogao u ostvarenju željenog zaposlenja

Više informacija

Na 32. sjednici zagrebačka gradska skupština donijela je odluku o dodjeli nagrade Grada Zagreba. Između ostalih, nagrađena je ravnateljica Caritasa zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar. S. Lončar kazala je u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" da joj je nagrada velika čast, ali i odgovornost. Naglasila je da humanitarni rad nije nešto što se radi 8 ili 10 sati, već se to mora živjeti.

Više informacija

Pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u ponedjeljak 25. svibnja 2020. godine, održan je u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu susret sa župnicima i župnim upraviteljima župa u kojima su u nedavnom potresu stradali obiteljski domovi i sakralni objekti.Okupljene je na početku pozdravio kardinal Bozanić, a potom su svoje pozdrave uputili i pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.

Više informacija

Nakon kratkotrajnog rada „na daljinu“ Caritasovo obiteljsko savjetovalište nastavilo je s redovnim radnim vremenom poštujući propisane mjere i preporuke nadležnih epidemioloških službi. Savjetovalište u svibnju navršava 10 godina rada koje će zbog okolnosti „obilježiti radno“. Tijekom 10 godina rada Obiteljskog savjetovališta pruženo je 13.089 tretmana kojima je bilo obuhvaćeno 3.817 osoba. Na današnji Međunarodni dan obitelji donosimo kratki osvrt na rad Savjetovališta uvjereni da je tijekom proteklog desetljeća i te kako doprinio očuvanju obitelji i obiteljskih vrijednosti.

Više informacija

Tijekom provedbe projekta »Vugrovečki kauboji«, korisnicima Caritasove Kuće sv. Franje bilo je omogućeno redovito jahanje konja na imanju Udruge Don Kihot te sudjelovanje na edukativno-zabavnim radionicama. Nažalost zadnja dva mjeseca projekta odrađena su on-line zbog epidemije koronavirusa i potresa koji je oštetio Kuću sv. Franje.

Više informacija

Misli me na početku ovoga pisma ponajprije vode prema ljudima koji su stradali u potresu, prema obiteljima i svakoj osobi koja je pogođena razaranjem i posljedicama na zdravlje duše i tijela, prema svakom tko je morao napustiti svoj dom i živjeti dodatnu nesigurnost svakodnevice.

Više informacija