ŽUPLJANI KUSTOŠIJE POMAŽU OBITELJIMA S NOVOROĐENČADI

22.5.2017. Slika: ŽUPLJANI KUSTOŠIJE POMAŽU OBITELJIMA S NOVOROĐENČADI

Župljani zagrebačke Župe sv. Nikole Tavelića u naselju Kustošija prikupili vrijednu donaciju potrepština za projekt kojim nadbiskupijski Caritas pomaže obiteljima s novorođenčadi.

Vrijedna donacija prehrambenih i higijenskih potrepština, rabljene odjeće i obuće te igračaka za projekt »Korak za život« prikupljena je pothvatom koji je župni Caritas proveo od 10. do 21. svibnja ove godine. Sve što je prikupljeno dostavljeno je 22. svibnja u Caritasov područni ured u Crnojezerskoj 20 u Gajnicama.

Projekt »Korak za život« Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenut je 2014. godine. Samo u prošloj godini zahvaljujući njemu pomoć u potrepštinama za novorođeno dijete primile su 123 siromašne obitelji s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Karlovačke županije te Krapinsko-zagorske županije.

Župe, udruge, građani, proizvođači i trgovci koji žele darovati opremu, hranu i higijenske potrepštine za novorođenčad više informacija mogu dobiti od voditeljice projekta na broj mobitela 098 98 40 591 ili e-mail adresu nblagojevic@czn.hr.