VRIJEDNA POMOĆ STARIJIM OSOBAMA

22.7.2020.

Dobročinitelj Caritasa, koji želi ostati anoniman, donirao je Caritasu sredstva za higijenske i prehrambene proizvode u vrijednosti od 9.000,00 kuna namijenjene starijim i bolesnim osobama koje žive na periferiji. Caritas je tako pripremio 30 paketa pomoći koji su podijeljeni uz pomoć Caritasovih volontera i suradnika u župnim Caritasima.


Dirljivo i potresno je bilo obilaziti obitelji te vidjeti radost i zraku nade na izboranim licima korisnika dok su preuzimali pakete.

Među primateljima paketa pomoći je i gospođa Kata koja ima 76 godina te živi s posvojenim sinom Markom (34), koji na desnoj nozi ima protezu, a boluje i od diskopatije te kao autoelektričar prekvalificiran za računalnog operatora teško može naći zaposlenje na poslovima koje bi mogao obavljati. Gospođa Kata boluje od teške osteoporoze pa svakih šest mjeseci prima injekciju za kosti, a svaki mjesec vitaminske injekcije. Oboje teško žive samo od njezine skromne mirovine i Markova doplatka za pomoć i njegu te novčane pomoći Grada Zagreba od kojih plaćaju režije, za hranu se snalaze u pučkoj kuhinji, a odijevaju uglavnom u Caritasu. Za ogrjev gospođa Kata skuplja gajbe s tržnice i bila bi zahvalna da dobije i otpatke iz neke pilane. Uz sve zdravstvene tegobe s kojima se nosi još joj je u potresu stradala i kuća. Uza sve teškoće, gđa Kata ipak na svemu zahvaljuje Bogu i svima koji joj pomažu: »Nemam ništa! Imam samo volju za život da pomognem svojem djetetu da živi kao čovjek! Bože hvala ti na na svemu! Zahvaljujem se svima na svijetu! Hvala Caritasu na ovom paketu! Bože, hvala ti! Nemam riječi.«

Caritas u ime svih korisnika, kao i u osobno ime, zahvaljuje donatoru koji je omogućio podjelu ovih paketa te mu želi da u zdravlju i miru proživi godine koje su pred njim, a Gospodin neka ga za njegovu dobrotu nagradi svojim blagoslovom!