VOLIMO SE IGRATI

23.4.2018. Slika: VOLIMO SE IGRATI

Igra je najvažniji posao djece i zato već treću godinu Caritas župe Bezgrešnog začeća BDM iz Soblinca, povodom Svjetskog dana društvenih igara (11. travnja) organizira igru i druženje. Ove godine 'dan igranja' obilježen je 22. travnja u Kući sv. Franje u Vugrovcu. Članice župnog Caritasa u društvu dvadesetak župljana provele su poslijepodne u igri i druženju s djecom.

Na početku je krenulo upoznavanje i zatim su svi zajednički odigrali igru „Pantomima“. Bila je to prilika da se djeca i gosti iz župe iz Soblinca još malo upoznaju kako bi igra veselije počela. Nakon toga, župljani iz Soblinca preuzeli su ulogu animatora i suigrača pa su se podijelili po igrama i animirali djecu i zajednički se igrali. Bilo je jako veselo i glasno, upravo kako svaka dječja igra i treba biti!

Gosti iz Soblinca bili su šaroliko društvo jer stigli su roditelji s djecom osnovnoškolcima, nekoliko studenata i srednjoškolaca. Prilikom predstavljanja na početku, gosti su rekli što vole raditi i kakve igre igrati tako da su mali nogometaši iz Kuće sv. Franje aktivno krenuli na igru s gostima iz Soblinca koji vole nogomet dok su ostali igrali društvene igre.

Igrala se igra „Čovječe ne ljuti se“, „Memory“ i „Crni Petar“ ali sastavljale su se i puzzle te izrađivali avioni od papira. Kada su mališani dječjeg vrtića „Baltazar“ koji se nalazi u župi Soblinec, u mjestu Popovec, čuli da se planira veseli dan igranja, odlučili su iznenaditi male prijatelje dječjeg doma i pripremili puno različitih kreativnih igara koje su im darovali.

Nakon prvog dijela druženja stiglo je iznenađenje djeci, a to je veliki 'napuhanac' s toboganom kojeg je darovala tvrtka „Dvorci na napuhavanje LDMG“ koja se nalazi u župi Soblinec, u mjestu Šašinovec. Djeca su uživala u veselom skakanju i spuštanju toboganom, a pridružili su im se i odrasli gosti iz župe Soblinec.

Na kraju je uslijedilo slatko iznenađenje svima, a to je vesela čokoladna torta koju je darovala slastičarnica „Martina“ iz Sesveta. Dogovor između djece u domu i gostiju iz župe Soblinc je kako će ovo postati tradicija pa je torta imala i svjećicu s brojkom 1 jer ovo je i bio prvi veseli dan igranja i početak jednog lijepog prijateljstva.

Završetak igranja počeo je s velikim dječjim pitanjem: „Kada ćete opet doći?“

Većina gostiju iz župe Soblinec nije još imao priliku sudjelovati u ovakvoj aktivnosti i posjetiti dječji dom tako da je ovo bilo vrijedno iskustvo za sve. Odrasli su probudili dijete u sebi i igrali se s djecom pored sebe i bilo je jako lijepo, darovati dio svojeg vremena i svoje razigranosti drugome kako bismo mu darovali osmijeh na lice i divnu uspomenu.

Dobrota nas povezuje i poruka župnog Caritasa župe iz Soblinca upravo je kako ne smijemo odustati prije nego budemo sigurni da smo na ovaj svijet donijeli malo dobrote!


Vlatka Burić, voditeljica župnog Caritasa
župe Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu