Veliki sportski uspjeh mladih u Kečkemetu

6.8.2011. Slika: Veliki sportski uspjeh mladih u Kečkemetu

Mladi iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije već petu godinu zaredom sudjeluju na međunarodnom susretu »Sportske igre mladih« koje se održavaju u mađarskom gradu Kečkemetu.

Natječući se s korisnicima dječjih domova iz osam europskih zemalja osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i četiri brončane medalje te prvo mjesto u ukupnom poretku. Sportsko natjecanje koje već četrnaestu godinu zaredom organizira zaklada »Vjera i sport« ove godine je trajalo od 1. do 5. kolovoza.


REZULTATI

1. mjesto: šah (djevojčice), stolni tenis (djevojčice), stolni tenis (dječaci), bacanje kugle (djevojčice)
2. mjesto: šah (djevojčice), bacanje kugle (djevojčice), trčanje na 800 m (dječaci), nogomet (dječaci)
3. mjesto: skok u dalj (djevojčice), bacanje kugle (djevojčice), trčanje na 400 m (dječaci), trčanje na 400 m (djevojčice)


Ukupnom uspjehu također su doprinijeli bodovi osvojeni s još četiri četvrta, četiri peta i četiri šesta mjesta. Svi navedeni rezultati su pojedinačna postignuća, osim nogometa.

U kvizu znanja o Europskoj uniji mladi iz Caritasa, dječaci i djevojčice zajedno, osvojili su treće mjesto.

U pratnji Caritasove ekipe - Ivane, Valentine, dvje Ane, Nenada, Ivana, Davora, Tomislava, Marka i Matije - uz voditelja Kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« gospodina Zorana Kljajića u Brezovici bio je i gospodin Vjekoslav Kovačić koji redovito priprema Caritasove štićenike za razne sportske susrete i natjecanja.

Da podsjetimo, 2008. godine predstavnici zagrebačkog Caritasa osvojili su prijelazni pehar za prvo mjesto u ukupnom poretku, te se vratili s petnaest medalja - šest zlatnih, šest srebrnih i tri brončane. Na natjecanju 2009. godine osvojili su trinaest medalja i prvo mjesto u nogometu, te tako postigli drugo mjesto u ukupnom poretku. Prošle godine predstavnici CZN-a osvojili su pet zlatnih, tri srebrna i devet brončanih odličja i drugo mjesto u ukupnom poretku.
 
Mladi iz Hrvatske prvi put su sudjelovali na ovim igrama 2007. godine zahvaljujući inicijativi i pomoći gospođe Ivanke Stahuljak, osnivačice i kancelarke Zemaljske provincije Reda sv. Vaclava u Republici Hrvatskoj.