USPJEŠNO ZAVRŠILA AKCIJA ZA BAKU SOFIJU

2.11.2020. Slika: USPJEŠNO ZAVRŠILA AKCIJA ZA BAKU SOFIJU

Na poziv Caritasa Zagrebačke nadbiskupije upućen prije deset dana za pomoć baki Sofiji odazvali su se brojni dobročinitelji i volonteri. Akcija je uspješno provedena a ljubav i dobri ljudi unijeli su tračak svjetla u život bake Sofije.


U milijunskome gradu ne može se dogoditi da neko srce ne zatitra na objavu Caritasa na društvenim mrežama tako jako da odluči za potrebite učiniti više od lajkanja klikom. Tako je bilo i s objavom vijesti Trebamo još jedan »tračak svjetla« o akciji za baku Sofiju.

Oko završetka te akcije posebno se volonterski zauzela gospođa Snježana Ivanušec, koja kaže: »Akciju sam na svom profilu pokrenula 24. listopada, vidjevši na društvenim mrežama objavu o akciji Tračak svjetla. Nisam mogla ostati ravnodušna i odlučila sam pomoći u realizaciji akcije.« Nakon što je poveznicu na vijest stavila u FB grupu svojih susjeda, ubrzo joj se javila gđa Anita Papa, »dobri duh Gajnica«. Preko nje se javio gospodin Zoran Tušek, koji je donirao elemente za kuhinju. Poslije njega javila se gospođa Dijana Majerić i ponudila elekrični štednjak. Zatim je gospođa Snježana potražila u oglasniku peć na drva, koju je platio Caritas. Osim peći, Caritas je kupio i linoleum te elektromaterijal. Za prijevoz peći iz Petrinje do Zagreba ponudio se gospodin Stipe Kovač, koji je ujedno prevezao i kuhinju iz Sesveta. Zadnji dan akcije, s gospodinom Davorom Zajecom iz Vrapča i njegovom suprugom Marinom, po perilicu za rublje išla je volonterka Snježana. Gospodin Davor najprije je, uz pomoć Caritasova zaposlenika Marija Ferenščaka, postavio kuhinju a zatim je volonterski odradio električarski posao.

»Volonterka Snježana, osim što je bila aktivna i prikupljala stvari za baku Sofiju, sudjelovala je i u fazi postavljanja kuhinje i završnog čišćenja stana a umirovljena medicinska sestra gospođa Emilija Rubrik Šehić, Caritasova volonterka, napravila je baki pedikuru«, doznajemo od Jadranke Bosnar, voditeljice Caritasove socijalne službe, koja također ističe doprinos umirovljenog Caritasova zaposlenika gospodina Bože Santre, koji je vodio volontere projekta »72 sata bez kompromisa«, s kojima je odradio ličilačke poslove.

»Moram priznati da osjećam kako sam ovom akcijom ja najviše dobila upoznavši prekrasne ljude. Oni nisu imućni ali su spremni od srca dati svoje vrijeme i znanje potrebitima. Svi zajedno dobili smo nasmiješenu i sretnu baku, koja živi u pristojnom prostoru, a mi, socijalne radnice i volonterka Snježana postali smo njezine nove 'seke'. Sretni smo što smo uspjeli u njezin život unijeti tračak nade i svjetla«, zaključuje voditeljica Caritasove socijalne službe.


K O N T A K T

Jadranka Bosnar,
voditeljica Caritasove socijalne službe
N. Tavelića 14, 10000 Zagreb
T - 01 366 8824; M - 098 408 536
E - jbosnar@czn.hr


P O V E Z A N E  V I J E S T I

22. 10. 2020. - TREBAMO JOŠ JEDAN »TRAČAK SVJETLA«
http://www.czn.hr/vijesti/trebamo-jos-jedan-tracak-svjetla

18. 10. 2020. - BEZ KOMPROMISA ZA CARITASOVE KORISNIKE
http://www.czn.hr/vijesti/bez-kompromisa-za-caritasove-korisnike