U POHODE MARIJI, MAJCI BESKUĆNIKA

24.5.2018. Slika: U POHODE MARIJI, MAJCI BESKUĆNIKA

U okviru programa duhovne skrbi, zagrebački Caritas organizirao je dvodnevno hodočašće u Međugorje za korisnike svojega Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu

Dvanaest korisnika i zaposlenici Caritasova Prihvatilišta za beskućnike na put u marijansko svetište krenulo je ujutro 22. svibnja pod vodstvom vlč. Dragutina Goričanca, duhovnika pri Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i povjerenika Zagrebačke nadbiskupije za pastoral osoba s posebnim potrebama.

Voditeljica Caritasova Prihvatilišta Iva Hrvačić izrazila je zadovoljstvo po dolasku s hodočašća s njegovim tijekom i učinkom na korisnike.

»I putovanje i smještaj i hrana bili su odlični, tako da smo neopterećeni mogli sudjelovati svim srcem u programu koji je osmislio naš duhovnik. On nam je čitavim putem - na odlasku i na povratku - svjedočio o Božjoj ljubavi i poticao nas na molitvu. Po dolasku u Međugorje išli smo na Podbrdo, a navečer smo se pridružili međunarodnoj misi za sve hodočasnike, kojih se u crkvi na otvorenom okupilo oko 5000. Poslije mise zadržali smo se na Klanjanju pred Presvetim. U srijedu ujutro sudjelovali smo na misi na hrvatskom jeziku. Zatim smo se popeli na Križevac, kao i dan prije na Podbrdo, u molitvenom ozračju. Moram pohvaliti sedamdesetšestgodišnjeg (76) gospodina Antu koji se uspio popeti na oba brda. Posebnu radost podijelili smo s gospodinom Antunom, kojemu se jučer, na njegov pedeseti rođendan, ispunila davna želja da hodočasti u ovo brojenim vjernicima omiljeno Gospino svetište«, izjavila je voditeljica Hrvačić.

Svi korisnici Caritasova Prihvatilišta za beskućnike koji su išli na ovo hodočašće, čak i oni koji su se dvoumili da li ići, na povratku su bili oduševljeni onim što su doživjeli te su ozarenih lica izrazili želju da ovako nešto Caritas za njih opet organizira.

Neki korisnici su posvjedočili o svojem dubokom duhovnom iskustvu koje im se dogodilo u Međugorju te su to i pisanim putem izrazili.