U NOVU GODINU S NOVIM ZAMAHOM

4.1.2017. Slika: U NOVU GODINU S NOVIM ZAMAHOM

Predstavnici Caritasa Biskupije Mantova, predvođeni župnikom župe Sv. Mihaela arkanđela u Monzambanu don Luigijem Milanijem 2. i 3. siječnja posjetili su zagrebački Caritas i dogovorili nastavak suradnje

Don Luigi Milani, sa dvije peteročlane obitelji (obitelj Areti i Della Grisa sa po troje djece), tri predstavnika župnog Caritasa (Daniela Cappa, Mariagiovanna Pezzini i Flavio Baroni) te s. Serena Bussinello, članica družbe sv. Franje, posjetili su Kuću sv. Franje u Vugrovcu, te Prihvatilište za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu.

U Kući sv. Franje vrijeme su proveli u druženju i igri s djecom te su im predali poklone (odjeću i slatkiše), a korisnicima Prihvatilišta za beskućnike darovali su novi LCD televizor koji je oduševio stanovnike te kuće. Berislav Janjić, voditelj Kuće sv. Franje i Iva Hrvačić, voditeljica Prihvatilišta za beskućnike, goste su upoznali sa životom i radom u kućama, izazovima i poteškoćama s kojima se susreću njihovi korisnici, planovima za budućnost te su razmijenili novogodišnje želje i čestitke.

Goste iz Monzambana primio je mons. dr. Valentin Pozaić, pomoćni biskup i generalni vikar, a susreli su se i s mons. Stjepanom Večkovićem, kancelarom Nadbiskupskog duhovnog stola s kojim su suslavili euharistijsko slavlje na talijanskom jeziku. Za vrijeme boravka u Zagrebu razgledali su zagrebačku katedralu te posjetili grob i muzej bl. Alojzija Stepinca. Tijekom dvodnevnog boravka u Zagrebu ulogu vodiča i prevoditelja gostima je pružala Nikolina Jurić, psihologica obiteljskog savjetovališta.

U razgovoru s ravnateljicom Caritasa, s. Jelenom Lončar, vrednovali su dosadašnju suradnju te dogovorili nove oblike suradnje koji će se realizirati u ovoj godini, što svjedoči njihovu snažnu volju za pomaganjem korisnika zagrebačkog Caritasa.

Prije povratka u Italiju, ravnateljica je prigodnim darovima obradovala djecu iz obitelji Areti i Della Grisa zahvaljujući svim obiteljima kod kojih su Caritasova djeca boravila u okviru ljetnog kampa Grest 2016, ali i obiteljima koje će im velikodušno otvoriti vrata svojih srca i domova u okviru kampa Grest 2017.