U BREZOVICI OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BOLESNIKA

12.2.2020. Slika: U BREZOVICI OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BOLESNIKA

Osim posjeta i druženja s bolesnicima u njihovim domovima zagrebački je Caritas svečanim misnim slavljem obilježio Svjetski dan bolesnika i u Kući bl. Alojzija Stepinca, u kojoj se trenutno na smještaju nalazi 75 korisnika, a poludnevni i dnevni boravak koriste 23 odrasle osobe.


Sveta misa je održana 11. veljače u prvoj stambenoj jedinici Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«, u kojoj se nalaze najteži bolesnici i korisnici s višestrukim dijagnozama, a u zajednišvu s korisnicima i zaposlenicima Kuće predslavio ju je umirovljeni svećenik vlč. Josip Babić. Velečasni Babić održao je i nadahnutu propovijed, a potkraj misnoga slavlja podijelio je nazočnima i bolesničko pomazanje.

Navodeći primjere iz svojega pastoralnog djelovanja, koji pomažu razumijeti zašto se Isus toliko raduje djeci, vlč. Babić je istaknuo: »Djeca znaju slaviti Gospodina na svoj način. Zato je dragi Isus i rekao: 'Ako vi stariji ne budete u svojoj pameti ponizni i jednostavni, zahvalni i radosna srca kao ova djeca, nećete ući u Kraljevstvo Božje'. Takve nas vole Isus i Majka Marija, koju danas slavimo i kojoj preporučamo sve naše liječnike, medicinske sestre i sve one koji kolima hitne pomoći voze bolesnike svih vrsta bolesti, i djecu i sve nas starije«. Zaposlenike je pozivao da u korisnicima gledaju nemoćnog Krista, a korisnike je potaknuo na zahvalnost zaposlenicima za njihovo požrtvovno služenje.

Velečasni Babić, prijatelj malih i velikih korisnika ove najveće kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, podijelio je sudionicima misnoga slavlja i sličice s molitvom anđelima čuvarima te slatkiše, a jedna zaposlenica pripremila je i podijelila nazočnima molitve u čast bl. Alojzija Stepinca.


DONACIJA GRADSKE LJEKARNE ZAGREB

Caritas zahvaljuje Gradskoj ljekarni Zagreb na vrijednoj donaciji ljekovitih pripravaka (vitamina, dodataka prehrani, sirupa, masti, kapi za nos) proizvođača Galenskog laboratorija, poslovnih partnera Gradske ljekarne, čiji su predstavnici donaciju predali korisnicima Kuće bl. Alojzija Stepinca povodom Svjetskoga dana bolesnika. Caritas zahvaljuje i predsjednici Gradske četvrti Brezovica gđi Marini Pucević, koja je posredovala u dobivanju donacije.



U pratnji predsjednice Pucević donaciju Gradske ljekarne Zagreb uručila je ravnateljica Nada Jambrek, mag. pharm., kojoj ovo nije bio prvi posjet Caritasovoj kući u Brezovici. U njoj je bila već nekoliko puta kao dopredsjednica Društva »Hrvatska žena«.

Poslije donacije ovoj Caritasovoj kući, ravnateljica Jambrek odnijela je sličnu donaciju Gradske ljekarne Zagreb Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu a pripremljena je i donacija ženskom karmelićanskom Samostanu Kraljice Karmela u Brezovici.


DONACIJA VIJEĆA GČ BREZOVICA

Zagrebački Caritas također zahvaljuje Vijeću Gradske četvrti Brezovica na čelu s predsjednicom Pucević na odluci da Kući bl. Alojzija Stepinca daruje tri antitraumatske podloge za nove ljuljačke koje je Kuća nedavno dobila od darovatelja, te da dvije stare ljuljačke zamijeni novima koje će im darovati zajedno s antitraumatskim podlogama. Ukupna vrijednost ove donacije za dječje igralište, uključujući postavljanje navedene opreme, iznosi 88.900,00 kn + PDV.