TKO URONI U BOGA, IZRANJA MEĐU SIROMAŠNIMA

24.10.2018. Slika: TKO URONI U BOGA, IZRANJA MEĐU SIROMAŠNIMA

Prelat Wolfgang Tripp i s. Paulin Link uz prevoditeljsku podršku gospodina Ivana Šarića četvrtu su godinu zaredom kroz dvodnevnu duhovnu obnovu snažili vodeće zaposlenike Caritasa.


Voditelji duhovne obnove pokušali su na temelju franjevačke duhovnosti uz pomoć slika slikara Siegera Ködera potaknuti sudionike da svakodnevnim karitativnim radom i svjedočenjem kroz susrete s ljudima u potrebi njihovim izmučenim životima i zemlji približe komadić neba. Da bi u tomu uspjeli njihov rad i nastojanja trebaju biti praćena molitvom i sakramentalnim životom te postati dio njihova bitka i izraz solidarnosti ne samo s potrebitima nego sa svim stvorenim. Onaj tko molitvom uranja u Boga, mora izroniti među siromašnima (Paul M. Zulehner), jer Bog u kojega vjerujemo nije Bog koji živi sam za sebe, nego Bog koji se daruje, koji se dijeli, koji živi i umire s drugima i za druge. Nada u bolje sutra i čežnja za mirom i pravednošću potrebitih u karitativnom radu zaposlenika i volontera mora pronaći ruke i noge, otvorene uši i srce koji će ih pratiti na putu prema dovršenju.

Drugoga dana duhovne obnove zaposlenici i voditelji sudjelovali su na svečanosti blagoslova i otvaranja Kuće za mlade DA ŽIVOT IMAJU. Duhovna obnova održala se u prostorijama uprave Caritasa na adresi Vlaška 36, od 24. do 26. listopada.