TKO JE BOGAT, A TKO SRETAN?

26.10.2016. Slika: TKO JE BOGAT, A TKO SRETAN?

Župa i Caritas župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu pozivaju na susret čija tema će biti siromaštvo i socijalna isključenost ali i podsjetnik na činjenicu kako je život lijep. Susret će se održati u subotu 29. listopada o. g. s početkom u 19 sati u župnoj crkvi.

Budući da je listopad posvećen brojnim socijalnim temama - od Svjetskog dana beskućnika (10. 10.), Svjetskog dana hrane (16. 10.), Svjetskog dana borbe protiv siromaštva (17. 10.) i Svjetskog dana štednje (31. 10.), razgovarat ćemo o navedenim temama iz jednog drugog kuta kako bismo bolje razumjeli što znači radost života.

U goste će nam doći par beskućnika koji su uključeni u resocijalizacijski projekt »Ulične svjetiljke« - prvi hrvatski časopis o beskućništvu, a saznat ćemo i kako se zagrebački beskućnici pripremaju za put u Rim i susret sa Svetim Ocem.

Upoznat ćemo Tihanu koja je 2014. godine proglašena Dobrotvorkom godine te je jedna od osnivača Humanitarne udruge »FB humanitarci Zagreb« koja je posvećena pomaganju najugroženijim obiteljima s područja Zagreba.

O tome kako uspješno balansirati brojnim obiteljskim obavezama kada si mama petero djece i aktivna u svakodnevnom pomaganju potrebitima, ispričat će nam Marijana.

Saznat ćemo što je to »kruh za poslije«, a bit će tu i drugih gostiju koji će podijeliti svoje iskustvo rada s potrebitima i osobama koje žive na rubu te progovoriti o vrijednostima i izazovima života.

Ova tema zanimljiva je malima i velikima te pozivamo roditelje i djecu, mlade i sve zainteresirane da dođu jer činjenica je da stvarnost u kojoj živimo nije lagana ali isto tako (pre)često zaboravljamo koliko smo zapravo sretni jer sreća se rađa iz zahvalnosti.


Sigurni smo da nakon ovog susreta nitko neće biti tužan već sretan 
jer život je zaista lijep ako znamo radosno živjeti
i shvatimo kako se čovjeku ništa ne događa bez njegovog angažmana,
a vjera nam daje vjetar u leđa.

Život je kao fotografija. Kad se nasmiješiš, bolje ispadne.

+

Za župu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije - Soblinec:

Vlatka Burić, voditeljica župnog Caritasa