SVJETSKI DAN SIROMAHA: GOTOVO 30 POSTO HRVATA ŽIVI NA RUBU EGZISTENCIJE

17.11.2018. Slika: SVJETSKI DAN SIROMAHA: GOTOVO 30 POSTO HRVATA ŽIVI NA RUBU EGZISTENCIJE

Povodom svjetskog dana siromaha, volonteri Caritasa zagrebačke nadbiskupije informiraju građane o oblicima pomoći te mjestima na kojima potrebiti mogu dobiti pomoć. Obići će i desetak siromašnih obitelji kojima će donijeti pakete s hranom. Svjetski dan siromaha ustanovio je papa Franjo prošle godine. Da stanje u Hrvatskoj nije dobro - svjesni su i u Vladi.


U Hrvatskoj na rubu siromaštva živi 27.9 posto ljudi. Podaci su to Eurostata za prošlu godinu.

Ministrica demografije, Nada Murganić komentirala je situaciju riječima:

"Meni je to svakako jasno. Mislim da to što radi Vlada, u smislu gospodarskog oporavka, veće zapošljivosti, tendencije povećanja mirovina su mjere koje če sigurno uroditi time da se taj postotak i brojke smanjuju"

Petar Penava, ravnatelj Crvenog kirža grada Zagreba apelira na građane da budu velikog srca te da pomognu onima kojima je to potrebno.

Poruku je poslao i papa Franjo koji je prošle godine ustanovio Dan siromaha. Poručio je da se više povežemo s organizacijama koje pomažu potrebitima. Ali i da im pomognemo da se osjećaju kao naši prijatelji i članovi obitelji.


Valentina Baus, 17. studenoga. 2018.


Izvor: dnevnik.hr
-
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/obiljezavanje-svjetskog-dana-siromaha-cak-27-9-posto-hrvata-zivi-na-rubu-egzistencije-vlada-svjesna-problema---538735.html