SUSRET VODITELJA ŽUPNIH CARITASA

2.2.2019. Slika: SUSRET VODITELJA ŽUPNIH CARITASA

Ovogodišnji susret voditelja župnih caritasa Zagrebačke nadbiskupije održan je u Caritasovoj Kući za mlade Da život imaju, u Selskoj cesti 165.

Na susretu se okupilo šezdesetak voditelja i predstavnika župnih caritasa aktivnih tijekom čitave godine koji kroz brojne projekte i akcije, uz koordinaciju i podršku Nadbiskupijskog caritasa te u suradnji sa svojim župnicima, svjedoče djelotvornu ljubav i pružaju pomoć potrebitima u svojim župnim zajednicama.

Na susretu su predstavljeni projekti župnih caritasa koji su na prošlogodišnjem natječaju za župne caritase odabrani kao najkvalitetniji.

Sudionici su upoznati s radom Caritasova obiteljskog savjetovališta te mogućnostima uključivanja potrebitih u pomoć savjetovališta.

Ravnateljica Caritasa zahvalila je okupljenima na zauzeti volonterski angažman u njihovim župnim zajednicama te naglasila da bez njihova sudjelovanja Nadbiskupijski caritas ne bi mogao doći do tolikih potrebitih na području nadbiskupije. Ujedno ih je pozvala na još veću povezanost s Nadbiskupijskim caritasom kako bismo zajedno mogli doći do što većeg broja potrebitih.

Zajedničkim promišljanjem i prijedlozima donesene su smjernice za daljnji rad službe za župne caritase.