STVORENI DA BI SE DAVALI DRUGIMA

5.12.2017.

Veliki broj zaposlenika zagrebačkog Caritasa okupio se 5. prosinca u crkvi sv. Martina u Vlaškoj ulici u Zagrebu na duhovnoj obnovi koju je vodio vlč. Odilon Gbènoukpo Singbo, sveučilišni kapelan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

I dok su blagovali, on uze kruh, izreče blagoslov pa razlomi,
dade im i reče: »Uzmite, ovo je tijelo moje.«
(Mk 14,22)

Prije zajedničkog euharistijskog slavlja velečasni Odilon održao je duhovni nagovor u kojem je protumačio evanđelje po Marku, osobito odlomak o ustanovljenju euharistije.

Polazeći od četiri Isusove geste kod toga čina, pojasnio je kako se naš kršćanski identitet ostvaruje ne samo po slavljenju Euharistije u crkvama već po tome kako naš Bog (u) svakom trenutku našega života čini te četiri geste s nama. »Isus UZE kruh, BLAGOSLOVI, RAZLOMI i DADE svojim učenicima. To su četiri čina koja Bog ne prestaje vršiti u našemu životu od trenutka našega rođenja, u kojem se ostvaruje to naše izabranje, kroz situacije u kojima se ostvaruju razni blagoslovni trenutci u našemu životu. No, tu su i trenutci razlomljenosti u našem životu koji nisu besmisleni nego nam pomažu biti još više svjesni svojeg izabranja i poslanja u ovom svijetu. Na kraju, naš život dobiva puninu smisla ukoliko nosimo svjest da je stvoren da bi se dao drugima. A to je ono što ne prestaju činiti članovi Caritasa: DAVANJE«, istaknuo je vlč. Odilon.