STEPINČEVO I MAJKA BOŽJA LURDSKA U BREZOVICI

12.2.2019. Slika: STEPINČEVO I MAJKA BOŽJA LURDSKA U BREZOVICI

Misnim slavljima u Caritasovoj kući u Brezovici obilježen spomendan bl. Alojzija Stepinca te spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske...


Za euharistijsko slavlje u čast bl. Alojzija Stepinca, koje je održano u nedjelju 10. veljače, korisnici Kuće i Caritasovi zaposlenici pripravili su se trodnevnicom, okupljeni u zajedništvu i molitvi svom nebeskom Zaštitniku.

U ponedjeljak 11. veljače poslijepodne, na spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, zaštitnice bolesnika, prije svete mise Caritasovi zaposlenici i korisnici Kuće imali su mogućnost za sv. ispovijed, zatim su sudjelovali u euharistijskom slavlju, a neki od njih primili su i sakrament bolesničkog pomazanja. Neki Caritasovi zaposlenici za ovaj blagdan pripravljali su se devetnicom.

Oba svečana euharistijska slavlja predvodio je umirovljeni svećenik vlč. Josip Babić, prijatelj Caritasove kuće u Brezovici, koji korisnike i zaposlenike Kuće bl. Alojzija Stepinca uvijek prati i snaži na duhovnom putu. On je također i ispovijedao te podijelio sakramente bolesničkog pomazanja.