STARIJE OSOBE SU BOŽJI MILJENICI

13.12.2019. Slika: STARIJE OSOBE SU BOŽJI MILJENICI

U suradnji s Caritasom župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Malešnici-Oranicama, Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je Adventski susret umirovljenika za dvjestotinjak osoba starije životne dobi.




Susret je održan u petak 13. prosinca na adresi A. T. Mimare 67 (Malešnica) u Zagrebu, a program je započeo molitvom sv. krunice, za vrijeme koje je domaći župnik bio na raspolaganju za svetu ispovijed. Tu priliku mnogi su umirovljenici iskoristili.

Domaćin susreta vlč. Alfred Kolić zatim je predvodio euharistijsko slavlje i održao prigodnu propovijed. Pjevanje su animirali članovi mješovitog župnog zbora uz glabenu pratnju.

U homiliji nadahnutoj Božjom riječju, župnik Kolić podsjetio je sudionike misnoga slavlja na nenadkriljivu veličinu Božje očinske dobrote prema svim ljudima, od kojih ne odustaje ni onda kada se čovjek okrene od njega ili protiv njega. Bog je strpljiv i uvijek iznalazi nove putove do čovjekova srca jer želi da se svi ljudi spase. Potaknuo ih je da nastoje u svojim molitvama više zahvaljivati, trudeći se pronalaziti dobre i svete stvari u svome životu jer su one Božji darovi. Pritom je izrazio kako ima posebno pouzdanje u njihovu molitvu jer ih smatra »miljenicima Božjim«.

»Vi ste miljenici Božji, vi koji ste tu. Vi sačinjavate, draga braćo i sestre, jedan važan stup Crkve. Bez vas Crkva nije Crkva. Vaše su ruke jako često sklopljene. Od te vaše molitve Crkva živi. Vaša ustrajna vjera je zadivljujuća. Vaša ustrajna molitva se čuje i uslišava. Bog je sigurno čuje i Bog je uslišava!«, naglasio je velečasni Kolić, izrazivši zahvalnost Caritasu Zagrebačke nadbiskupije što na razne načine skrbi za osobe starije životne dobi.

»Vas ne smijemo zaboraviti. Za vas trebamo imati vremena. Za vas trebamo imati posebno ljubavi« , rekao je velečasni Kolić, pozivajući vjernike da bližnje prihvaćaju i vole
u svim životnim okolnostima i dobima života onako kao što ih Bog prihvaća i voli. Onoliko koliko netko u tome uspije, toliko će mu »Bozic biti sretniji, i bit će ispravno dočekan, ispravno slavljen i ispravno življen«.

U ime ravnateljice zagrebačkog Caritasa, na završetku svete mise sve okupljene pozdravio je koordinator za župne caritase Davor Zeko.

U drugom dijelu susreta župni caritas okrijepio je umirovljenike ukusnom zakuskom te je raznim napitcima jedne osvježio a druge ugrijao.

Na završetku susreta umirovljenici su dobili poklon-pakete koje je za njih pripremio Caritas Zagrebačke nadbiskupije.