SRETNA DOK IMA CARITASA

15.2.2018. Slika: SRETNA DOK IMA CARITASA

Zagrebački Caritas obilježio je ovogodišnji Svjetski dan bolesnika, posjetivši pedeset (50) starijih i nemoćnih sugrađana


U razdoblju od d 8. do 14. veljače ove godine, zaposlenici i volonteri Caritasa Zagrebačke nadbiskupije posjetili su pedeset starijih i nemoćnih sugrađana noseći im osmjeh i prigodne darove. Veći dio donacije osigurao je zagrebački Caritas a dodatke prehrani u vrijednosti od 4.681,00 kuna darovale su Ljekarne Diakonia - Donacije ljekova iz Zagreba.

»Pita me jedna prijateljica: Tko tebi, Nado, posprema stan? Ja joj kažem: Dobri ljudi«, s osmijehom na licu opisuje nam svoje iskustvo pomoći Caritasa gospođa Nada, osamdesetčetvorogodišnja (84) umirovljena učiteljica i socijalna radnica. Jedan kuk joj je operiran, a ima artrozu drugog kuka. Kreće se uz pomoć dva 'nordijska' štapa.

»Sretna sam da vas imam«, kaže ona Caritasovim zaposlenicima koji su je posjetili povodom Svjetskog dana bolesnika i donijeli joj darove. Ona pripada skupini novijih korisnica Caritasove pomoći u kući. Zaposlenica Tatjana dolazi joj u ispomoć svaki tjedan na dva do tri sata, već prema dogovoru. »To je drago i milo stvorenje. Ja samo da nju vidim već sam zdrava. Tako je vrijedna, tako je dobra... Zavoljela sam je kao da je moja sestra. Njoj ne treba ništa govoriti - samo reći gdje su usisivač i ostale stvari za čišćenje. Sve njeno oko vidi! Ona je meni uglancala kuću tako kako nikada nije bila uredna. I ja sam sad' sretna i vesela kad' imam Caritas! To su dobri ljudi. To su osobe koje možete ostaviti u svome stanu bez ikakva straha i otići u trgovinu ili drugdje.«

Gospođa Nada odlučna je u naumu da u svom lijepom stanu ostane dokle god bude mogla i dokle god bude mogla koristiti Caritasovu uslugu pomoći starijim i nemoćnim osobama, s kojom je sadovoljna i ona i članovi njezine obitelji.